1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Dieselmotor i den næste Mazda MX-5?
0

Dieselmotor i den næste Mazda MX-5?

Dieselmotor i den næste Mazda MX-5?
0
0

Den fælles udviklede Alfa Romeo Spider og Mazda MX-5 får unikke motorer og Mazda overvejer en diesel i deres næste sportsvogn.

Mazda planlægger at udstyre deres udgave af MX-5, der forventes på markedet næste år, med en udgave af deres turboløse SkyActiv motor som hovedenheden. Den forventes at have en kapacitet på 1.6 liter og yde i omegnen af 130 hestekræfter.

Alfa Romeo Spider vil højest sandsynligt anvende Alfas turboladede 1.4-liters TB motor. Mere kraftfulde MultiAir eller 1750 TBi motorer, sidstnævnte fra sportsvognen 4C. Ydelsen kunne ligge fra 120 hk fra de mest basale udgaver til 300 hk i topmodellen.

Mazda insisterer på at MX-5 skal forblive turboløs selvom turboladede udgaver af MX-5 tidligere har været produceret. Alternativt vil en større SkyActiv motor blive monteret, for at holde ydelsen høj.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Dimensioner som originalen

Et dieseldrevet alternativ bliver i øjeblikket overvejet men den lette vægt og omdrejningsvilligheden ved en benzinmotor trækker Mazda i den anden retning. Japanerne er samtidig i tvivl om en sådan bil overhovedet kan sælges med dieselmotor. Bilen forventes at have en manuel, sekstrins gearkasse som standard med en sekstrins automatgearkasse som ekstraudstyr.

Mazda håber at den nye bil vil have samme dimensioner som den originale MX-5. Moderne materialer og design vil holde vægten nede og sikkerheden oppe. Det vil hjælpe Mazda med at opnå det ambitiøse vægtmål på 800kg.

tags: