1. Home
  2. Baggrund
  3. Duracell-batterier til ny Nissan Leaf!
0

Duracell-batterier til ny Nissan Leaf!

Duracell-batterier til ny Nissan Leaf!
0
0

Batteriproducenten Duracell, som normalt forbindes med forbrugsbatterier til mindre el-artikler, har indgået en kæmpekontrakt, som på kort sigt forventes at tredoble virksomhedens omsætning.

Virksomheden har indgået en aftale med japanske Nissan om levering 3+++ batterier til ny Nissan Leaf, som forventes på markedet til efteråret. 200 batterier vil drive den nye el-bil og for første gang vil der være tale om en el-bil, hvor det er let og ligetil at ”tanke” op. Et kritikpunkt er dog, at det desværre tager sin tid at smutte de 200 batterier på plads i holderne. Produktionsdirekør Xio Yau Peng i Nissan mener dog at fordelene langt opvejer denne gene, idet man for første gang kan have strøm med til en ekstra opladning og man kan købe strøm til en ekstra opladning i supermarkeder m.v. Kort sagt en meget fleksibel løsning, som giver en stor frihed.

Læs også:  Bilsalg i Danmark stiger stadigvæk

Tesla er også interesserede i teknologien til den nye 3-modellen, men den amerikanske virksomhed tør ikke satse på 3+++-batteriet til den store bil, der vil kræve 500 – 600 af denne type batterier. Tesla vil i stedet undersøge potentialet i det noget større 3++batteri, hvorved antallet også her kan holdes på ca. 200. Det bør dog nævnes, at miljøorganisationerne er meget bekymrede over det store antal brugte batterier, som bilfabrikkernes interesse frembringer.

tesla-model-3-teaser