1. Home
  2. Bilmærker
  3. Aston Martin
  4. Facelift til Aston Martin DB9
0

Facelift til Aston Martin DB9

Facelift til Aston Martin DB9
0
0

En række forbedringer giver Aston Martins aldrende DB9 coupe nyt liv. Aston Martin har givet DB9 en omfattende omvæltning, og som forventet ryddet den mere omkostningsfulde Virage fra modelprogrammet.

Den otte år gamle DB9’s opgraderinger for 2013 modelåret, omfatter en ny Virage-inspireret næse og kabine, yderligere kræfter til V12 motoren og den seneste adaptive affjedringsteknologi.

Ændringerne betyder i bund og grund at de bedste dele fra Virage, som kun solgte i 1000 eksemplarer over 18 måneder, nu er tilgængelige i den mere prestigefulde DB9 for væsentligt mindre. De danske priser er endnu ukendt.

Kræfterne fra 5.9-liters V12 motoren er hævet fra 470hk til 510hk og momentet er steget fra 574Nm til 594Nm. Motoren er den seneste generation af Astons V12 serie, og opdateringerne fra den nye Vanquish er inkluderet.
Ændringerne omfatter en revideret motorblok og nyt topstykke, der tilføjer variabel ventilstyring sammen med en kraftigere brændstofpumpe og ny indsugningsmanifold.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

0,2 sekunder hurtigere til 100 km/t

Coupéudgaven af DB9 klarer 0-100km/t på 4.6 sekunder mod en topfart på 293km/t.
Accelerationstiden er 0.2 sekunder hurtigere end den gamle DB9, mens topfarten er 11km/t langsommere.

Standardudstyret omfatter nu keramiske bremser fra Brembo, der vejer omkring 12.5kg mindre end traditionelle stålskiver. Adaptive dæmpere i 4. generation er nu også en del af standardudstyrslisten og kan indstilles i henholdsvis Normal, Sport eller Track.

I kabinen finder man den mere moderne kabine fra Virage, samt særligt håndsyet læder på sæderne og nye knapper og greb i glas. Letvægtssæder er tilgængelige, som samtidig omdanner DB9 til en tosæders sportsvogn. De trækker 17kg fra totalvægten og består bl.a. af kulfiber og kevlar.

En særlig kulfiberpakke tilbydes inde- såvel som ude. Den udvendige pakker benytter detaljer på frontkofangeren, diffuseren og sidespejlene i kulfiber. I kabinen finder man kulfiber på instrumentbrættet, dørhåndtagene samt gearvælgeren.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej