1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Facelift til Mercedes G-klasse
0

Facelift til Mercedes G-klasse

Facelift til Mercedes G-klasse
0
0

Efter en tidlig afsløring af bilen i baggrunden af et fotografi der viste den nyeste Mercedes-Benz GLK, har fabrikanten nu officielt løftet sløret for den lettere faceliftede Mercedes G-klasse, der er en hårdkogt offroader der netop har trådt ind i sit 33. år.

Bilen forventes at få offentlig debut ved Beijing Motor Show, senere på måneden, og forventes på det danske marked i juni. Faceliftet giver bilen en række diskrete stylingsændringer, en ny serie motorer og gearkasse, et let ændret interiør samt nye sikkerhedssystemer.

Blandt ændringerne af det firkantede eksteriør, er en ny kølergrill, nye forlygter med LED-teknik, nye sidespejle, nye baglygter og alufælge.

Farvel til G55 AMG

Sammen med G500 og G350 BlueTec, har Mercedes også introduceret en G55 AMG model, der skal erstatte G63 AMG, sammen med topmodellen G65 AMG. Alle biler vil blive bygget på Mercedes-Benz partnerfabrik hos Magna i Graz, Østrig.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

De to nye AMG modeller har fået en særlig grill, en dybere frontkofanger, røde bremsekalibre og særlige 20 tommers fælge. Den karakteristiske udstødning med udgang i siden er bibeholdt på G55 AMG.

Begge standardmotorer i G-klassen er bibeholdt for 2012, inklusiv den 383hk stærke 5.5-liters V8 og 208hk stærke 3.0-liters V6 dieselmotor i henholdsvis G500 og G350 BlueTec.

Længere oppe i modelprogrammet, bliver den gamle G55 AMG med 500 hk fra en kompressorladet 5.4-liters V8 afløst af en stærkere 544hk enhed med to turboladere på 5.5-liter, i den nye G63 AMG.

Nu med V12 power

Den største nyhed er dog, at G-klassen for første gang vil være tilgængelig med V12 kræfter, i form af G65 AMG. Den anvender en modificeret udgave af samme motor der for nyligt blev introduceret i SL65 AMG. Med 615hk, beskriver Mercedes bilen som den kraftigste bil med firehjulstræk i produktion lige nu.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Det vides endnu ikke om G65 AMG kommer til Danmark.

Alle nye G-klasse modeller vil også få Mercedes’ syvtrins automatgearkasse, og G63 vil være den eneste model der får stop/start teknologi samt bremseenergigenindvinding, der giver et gennemsnitligt forbrug på 7,2 km/l, der dog er en lille forbedring over den udgående G55 AMG.

Alle modeller har naturligvis permanent firehjulstræk, med differentiale og spær.

I kabinen finder man et let fornyet interiør, med instrumenter fra tredje generation af M-klassen, sammen med en farveskærm og Mercedes’ seneste udgave af Comand systemet, der bl.a. giver internetadgang.

Nyt er også radarstyret fartpilot, blind-vinkel-assistent, bakkamera samt ESP med hill holder og trailer assistent.

G-klassen vil fortsat være tilgængelig med to forskellige akselafstande: 2400mm i standardform og 2850mm i modellen med lang akselafstand. Cabriolet-udgaven vil kun markedsføres i en form, som G500 Cabriolet.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

De danske priser er endnu ukendte.