1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat 124 Spider – en italiensk MX-5?
0

Fiat 124 Spider – en italiensk MX-5?

Fiat 124 Spider – en italiensk MX-5?
0
0

SÅ blev de officielle billeder af Fiat 124 Spider offentliggjort. Den nye Fiat baby bliver dog allerede mobbet med navne som Fiat 124 Miata og Fiat MX-5. Vi forstår godt: lighederne er mange med MX-5’eren, men det er nu heller ikke så underligt.

Historien om Fiat 124 Spider går knap 50 år tilbage, og nu er italienerne klar med en ny letvægts-roadster.

Med en stærk turbomotor, en avanceret undervogn og nye teknologier fortæller Fiat, at de er klar til 124 Spider skal indtage markedet for sportsprægede topersoners roadstere. Hovedkonkurrenten er Mazda MX-5, og lige netop japanerne fra Mazda har italienerne fra Fiat samarbejdet med i udviklingen af 124 Spider. Dette fortæller selvfølgelig også ret godt, hvorfor de to biler ligner hinanden.

Kalechen kan pakkes ned i løbet af et øjeblik, og så kan man nyde vinden suse gennem håret.

Læs også:  Bilteknologi: De nyeste avancerede sikkerhedsfunktioner

Turbomotor, baghjulstræk og manuel gearkasse

Motoren er en 1.4 liters firecylindret MultiAir med turbo. Ydelsen er 140 hestekræfter og 240 Nm. Kræfterne sendes til baghjulene, og det hele klares via en sekstrins manuel gearkasse.

Forhjulsophænget er et double wishbone-ophæng, mens der bagtil er brugt et multilink-ophæng, hvilket hjælper til at øge stabiliteten. Noget man er glad for når der både drejes og bremses. Styretøjet beskrives også af Fiat som let og hurtigreagerende samt direkte.

124 Spider vil kunne leveres i to udstyrsniveauer: 124 Spider og 124 Spider Lusso (luksus). Lusso-udstyrsniveauet inkluderer bl.a. adaptive forlygter, bakkamera, 7” touchskærm display med DAB radio, Bluetooth, opvarmede sæder, nøglefri adgang og et Bose anlæg.

Overvejer du at bestille et eksemplar, så kan du vælge iblandt otte farver.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Fiat 124 Spider får premiere i Danmark til sommer, og der er endnu ikke meldt noget ud om priser. Vi forventer dog den bliver prissat nogenlunde som en Mazda MX-5 med en 2-liters motor.