1. Home
  2. Bilmærker
  3. Fiat 500 fylder 60 år – Det fejrer Fiat med en jubilæumsudgave af den lille charmør

Fiat 500 fylder 60 år – Det fejrer Fiat med en jubilæumsudgave af den lille charmør

Fiat 500 fylder 60 år – Det fejrer Fiat med en jubilæumsudgave af den lille charmør
0
0

For 60 år siden sendte den italienske bilfabrik Fiat, den karismatiske Fiat 500 på gaden. En bil der efterfølgende har skrevet sig ind i historiebøgerne som et ægte italiensk ikon.

De 60 år fejrer Fiat med en helt speciel jubilæumsudgave, der stolt fører arven fra den originale model videre. Kun 70 eksemplarer, alle i cabriolet-versionen, er nu på vej til de danske forhandlere.

Fiat 500 kan i år fejre 60 års jubilæum, idet at den første Fiat 500 kørte ud fra fabrikken i Torino den 4. juli 1957. Siden da er der trillet millioner af den ikoniske livsstilsbil fra samlebåndet og ud på vejene overalt i Europa, og i dag er Fiat 500 fortsat en af de mest solgte minibiler i Europa.

Hos Fiat nøjes man ikke blot med at fejre den runde fødselsdag. I anledning af jubilæet lancerer italienerne nemlig Fiat 500 Anniversario, der betyder jubilæum på italiensk. Det er enspecialversion i et lille antal, der hylder den oprindelige model fra 1957 med en tidssvarende genfortolkning af stilen og de kendetegn, der gjorde bilen så berømt i Dolce Vita årene.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Der kommer kun 70 eksemplarer af Fiat 500 Anniversario til Danmark, der alle er i cabriolet-udgaven og udstyret med TwinAir turbomotor med 80 hk.

Fiat 500 Anniversario har et 60’er inspirereret design med tydelige referencer til den originale version, dette kommer blandt andet til udtryk i de to helt unikke Anniversario farver Sicilia Orange og Riviera Green. Andre designdetaljer er kromlisterne på motorhjelm og sidespejle samt specielle historiske Fiat logoer og vintage-inspirerede hvide 16” alu-fælge.