1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat 500 kommer som SUV
0

Fiat 500 kommer som SUV

Fiat 500 kommer som SUV
0
0

Fiat har offentliggjort at 500X og en lille Jeep crossover vil blive bygget på deres fabrik i Italien.

Fra 2014 vil Fiat 500X og en ny, lille Jeep crossover blive bygget på Fiats fabrik i Melfi, Italien. Det blev offentliggjort ved en pressebegivenhed i Melfi, hvor bestyrelsesformanden John Elkann og administrerende direktør, Sergio Marchionne bekræftede at der allerede arbejdes på at forberede fabrikkerne på de nye modeller.

Nøglen til dette vil være en investering på 7.3 milliarder danske kroner i Melfi-fabrikken, som Fiat hævder er en af de mest teknologisk avancerede bilfabrikker i verden.

500-serie skal være subbrand

Begge biler vil blive bygget på Fiat-Chryslers ’Small wide’ platform, der danner basis for Fiat 500L og som dybest set er en forstørret udgave af platformen fra Fiat Punto

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Vi har allerede  fået en forsmag på 500X crossoveren, der gør 500L og 500XL selskab i Fiats plan om at udvide 500-serien til sit eget subbrand.

Der kendes ikke mange detaljer på den nye Jeep, men det er dog blevet bekræftet at den nye bil vil blive markedsført i et segment, hvor Jeep aldrig har befundet sig før. Størrelsen taget i betragtning, forventes konkurrenterne at være Nissan Juke samt Ford EcoSport.

Fabrikken i Melfi bygger i øjeblikket Fiat Punto og Lancia Ypsilon, men opgraderingerne betyder, at de nye crossovermodeller kan blive samlet på de samme bånd, men en daglig kapacitet på op mod 1,600 enheder.