1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat 500X crossover på vej
0

Fiat 500X crossover på vej

Fiat 500X crossover på vej
0
0

Fiat er ved at klargøre en efterfølger til Fiat Sedici. Den nye model vil blive den fjerde variant af Fiat 500 modelserien, og forventes at blive kaldt 500X. Jeep vil også lancere en søsterbil, der skal markedsføres til de nordamerikanske samt europæiske markeder.

En kilde i Fiat, afslørede til Automotive News Europe, at den nye model vil blande SUV og hatchback styling. Med en akselafstand på omkring 4200mm, vil den blive den længste model i Fiat 500 familien, og vil benytte samme platform som 500L og Punto.

500X vil tage plads blandt 500 hatchback, 500C cabriolet og 500L med fire døre. Den nuværende Sedici bliver i øjeblikket bygget sammen med Suzuki SX4 i Ungarn. Det forventes at Fiat vil bygge den nye 500x i Mirafiori, Torino, og bilen vil blive den første af den nye generation af 500 modeller, til at blive bygget i Italien.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Flytningen til Mirafiori er en del af en ekspansiv plan, der har kostet Fiat over 7,5 milliarder kroner. Fiat planlægger at bygge omkring 280,000 crossover modeller om året, og produktionen forventes at blive sat i gang omkring december 2013.

Jeeps søsterbil, med kodenavnet B-SUV, vil blive bygget i Polen til det europæiske marked, og i Toluca, Mexico for de amerikanske og asiatiske markeder. Både Jeep og Fiat vil tilbyde deres respektive biler med både to- samt firehjulstræk. Sidstnævnte drivlinje, forventes at blive den samme som vi snart får at se i den kommende Panda 4×4.

Det formodes at en særlig offroad udgave vil blive tilbudt af Jeep, som er vigtigt for det amerikanske marked. Her anvendes en særlig ’Trail Rated’ certificering, som bliver bedømt på fem forskellige kategorier: vejgreb, frihøjde, manøvrerbarhed, klatring og vandkørsel.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Fiat 500X og Jeep B-SUV vil være tilgængelig med Fiats MultiJet dieselmotor. En 900cc TwinAir motor og 1.4 firecylindret forventes at udgøre benzinprogrammet.

tags: