1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat Panda 4×4 er nu i Danmark
0

Fiat Panda 4×4 er nu i Danmark

Fiat Panda 4×4 er nu i Danmark
0
0

Har du haft problemer med sneen? Så vil du måske sætte pris på Fiat Panda 4×4 og dens offroad-køreegenskaber.

Det er den tredje generation af Fiat Panda 4×4, da vi har set modellen være en succesfuld bestseller i de mere bjergfyldte landskaber siden 1983. Alt tyder på en fremtidig succes, da Panda 4×4 også allerede er kåret som ”SUV of the year 2012” af britiske TopGear.

Steffen Holm som er pressechef hos Fiat Group Automobiles Denmark A/S udtaler flg.:

”Hos Fiat er vi glade for at præsentere den nye Fiat Panda 4×4, som er en stolt arvtager til de to tidligere generationer i Panda-familien, og nu hvor vinterens frost, slud og sne udfordrer bilisterne på de danske veje, er den et oplagt bekendtskab. Den nye 4×4 er den eneste i sin klasse på det danske marked – en ægte mini-offroader, der uden problemer klarer et bakket og usikkert terræn, som ville sende andre biler på glatis. Panda 4×4 er et godt alternativ til en stor firehjulstrækker,”

Bybil med offroad-egenskaber

Fiat Panda 4×4 er en bybil med indbyggede terrænegenskaber. Firehjulstrækket er elektronisk styret og kobler automatisk ind når der er brug for det. Derfor er Panda 4×4 forhjulstrukket ved almindelig bykørsel, men så snart ét af hjulene taber vejgrebet sendes op til 50 % af kræfterne på tiendedele af sekunder til baghjulene! Derudover er den også udstyret med et udvidet ESC-system med ELD, hvilket fungerer ligesom et elektronisk styret spærredifferentiale(bremser de hjul der har dårligt fat i underlaget, og sender kræfterne til de hjul som har ordentligt fat).

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Motoren er en 1,3 liters Multijet diesel med 75 hestekræfter og et drejningsmoment på 190 Nm v. 1.500 omdr/min. Brændstoføkonomien er angivet til 21,3 km/l, hvilket bl.a. skyldes et Start&Stop system.
Det er dog ikke ligefrem nogen potent sag, når det kommer til accelerationstiden fra 0-100 km/t, hvor den er angivet til 14,5 sekunder, mens den må trække hhv. 9000 og 400 kg. med/uden bremser.

Udstyret inkluderer udover nævnte Start&Stop og ESC-system med LED både aircondition, CD/MP3 radio, 15” alufælge med M+S dæk, elektrisk justerbare spejle og centrallås-system.

Prisen for den eneste firehjulstrækker i mini-segmentet er 249.900 kr. ekskl. Levering.