1. Home
  2. Bilnyheder
  3. First drive: Nissan Micra facelift
0

First drive: Nissan Micra facelift

First drive: Nissan Micra facelift
0
0

Nissan inviterede os til et førstehåndsindtryk af Micra, som har modtaget et facelift. Faceliftet kan både kan ses ind- og udvendigt. Udvendigt har man primært arbejdet med at afskaffe de nuttede former, da flere har dømt Micra som en kvindebil a la Fiat 500.

Udseendet er opstrammet væsentlig: fronten helt hen til fordørene er ny. Micra har også fået LED-lygter og ny kofanger.

Priserne på Micra starter ved blot 107.000 kr., hvilket er særdeles imponerende for en bil i klasse med Ford Fiesta, VW Polo og Peugeot 208. Prisen er nemlig sammenlignelig med en femdørs Volkswagen up! Man skal dog betale 9.000 kroner ekstra, hvis man vil have aircondition. Topmodellen koster blot 160.000 kr., og denne model er spækket med udstyr såsom Nissans touch navigationssystem, parkeringssensor, en parkeringsassistent, nøglefri betjening, automatisk klimaanlæg, 15” alufælge og et glastag!
Desuden tilbyder Nissan mindst 25.000 kr. i indbytningspris for din gamle spand, og dermed er prisen blot 135.000 kr.!

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Trods Micra hører hjemme i B segmentet leveres den altid med fem døre, og der er massere af plads på bagsæderne trods dens lille størrelse.

Motorudvalget består af en 1,2 liters trecylindret rækkemotor, som tilbydes i to varianter. Enten med 80 eller den mere potente kompressorudgave med 98 hestekræfter. Den store motor leverer kræfterne på særdeles fornem vis, og merprisen på 9.000 kr. er godt givet ud, da den samtidig også kører 4,4 km/l længere!

Køreegenskaberne er fine men intet specielt og støjniveauet overraskende lavt. Dermed virker Micra som en fin lille billig pendlerbil.

De to umiddelbare problemer for Nissan Micra er blot fire stjerner i EURO NCAP, og nogle tarvelige materialevalg flere steder i kabinen.

Vi følger op med en fuld test af den faceliftede Micra senere.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Nissan Micra priseksemplar:
– 1.2 80 hk, manuelt gear: fra 106.990 kr.
– 1.2 98 hk, manuelt gear: fra 129.990 kr.
– 1.2 98 hk, CVT gear: fra 177.890 kr.

tags: