1. Home
  2. Baggrund
  3. Fisker tæt på at lukke!
0

Fisker tæt på at lukke!

Fisker tæt på at lukke!
0
0

Det kan roligt siges Fisker gisper efter vejret, og de fleste forventer den grønne bilproducent bliver erklæret konkurs.

Danskeren Henrik Fisker, som var en af de primære drivkræfterne bag projektet forlod foretagendet tilbage i midten af marts, og på det tidspunkt var begrundelsen, at der var flere forretningsstrategiske områder han ikke kunne nå til enighed med bestyrelsen om.

Siden da er 75 % af de ansatte blevet fyret, hvilket de mener er sket på ulovlig vis, hvorfor de vil sagsøge den i forvejen hårdt prøvet bilproducent.

2012 var katastrofalt

Man må antage året 2012 har slået den sidste luft ud af maven på Fisker, da de uden held ledte efter investeringspartnere. Samme år måtte de tilbagekalde flere modeller som skulle repareres, deres leverandør af batterier gik konkurs og i oktober måned blev 300 Karma modeller ødelagt i New Jersey pga. orkanen Sandy.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Læs vores test af Fisker Karma

Dermed tyder alt på alt er slut for Fisker som startede i 2007 af Henrik Fisker og Bernhard Koehler. Det betyder også farvel til Fisker Atlantic og Project Nina medmindre en rig kineser kommer forbi, som vil investere de omkring $500 millioner, hvilket det kræver at opstarte produktionen igen af mærkets eneste model…