1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Flere Evoque modeller på vej
0

Flere Evoque modeller på vej

Flere Evoque modeller på vej
0
0

Land Rover er i færd med at udvide Evoque-programmet, med en cabriolet udgave og en ni-trins automatgearkasse på vej.

Range Rover Evoque vil få verdens første ni-trins automatgearkasse, når den faceliftede model går på markedet I 2014.
Til den tid vil en cabriolet også indgå i modelprogrammet.

Den nye automatgearkasse, der er monteret med stop-start teknologi, er leveret af ZF og vil øge brændstoføkonomien op imod 16 procent.
Dårlig brændstoføkonomi er de nuværende Evoque-ejeres største bekymring, men de nye dieseludgaver burde klare op imod 18 km/l.

Ydelsen bør også være forbedret, med en 0-100 km/t tid tæt på syv sekunder for største dieseludgave med 190 hk. Den ligger lige nu på 8.5 sekunder.

Potent udgave med 300 hestekræfter

Land Rover planlægger også en højtydende udgave af Evoque, der ved hjælp af en 2.0-liters turbomotor vil yde tæt på 300 hk.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Fabrikanten vil derefter fokusere på at udvide modelprogrammet, for at udnytte den stigende efterspørgsel for SUV-modeller.
De vurderer selv, at der i 2020 vil blive solgt mere end 20 millioner SUV-modeller på globalt plan.

80 % af Evoque ejerne er førstegangskøbere hos Land Rover, så der er bunkevis af potentiale for at hente nye kunder.

Land Rover afslørede en cabriolet udgave af bilen på Geneve Motor Show i marts. Det er den første nye karrosseritype, og den vil være på markedet inden for et par år.

Efter en femårig periode, vil Land Rover tage et kig på at udvide Evoques LR-MS platform, for at skabe en større og mere praktisk model, der skulle ligge sig mellem Evoque og Range Rover Sport.

Rygterne siger, at en mindre Range Rover med Evoque emblem også muligvis er på vej, og skal tage kampen op mod biler som Nissan Juke.