1. Home
  2. Baggrund
  3. Flere fotovogne på vej
0

Flere fotovogne på vej

Flere fotovogne på vej
0
0

For at nedbringe mængden af hastighedsforseelser, vil politiet nu med regeringens bemyndigelse, sætte væsentligt flere fotovogne på gaden rundt omkring i landet. Politiet har i dag lidt over tyve fotovogne til rådighed, som placeres på strækninger, hvor ordensmagten vurderer at et for højt antal billister ignorerer hastighedsbegrænsningerne.

Over 100 fotovogne på landsplan

Vognparken skal dog nu øges, og dermed også antallet af trafikkontroller. Yderligere 75 såkaldte fotovogne er på vej, fuldt udstyret med fartradarer og fotografiapparater, der kan dokumentere hastighedssynderne.

Den øgede mængde vogne, kommer som en følge af en regeringsbeslutning, der skal give danskerne større sikkerhed i trafikken.

Og skal man tro politiet, er er antallet af hastighedsforseelser steget på det sidste, og i år blev hele 169.971 bøder udstedt.

Rådet for Sikker Trafik jubler

Rådet for Sikker Trafik har vurderet, at hvert tredje trafikdrab kunne undgås, hvis bilisterne i større grad overholdte fartgrænserne.

“Er der noget, som får folk til at lette foden fra speederen, så er det en høj risiko for at blive fanget i en af politiets fartkontroller”, fortæller justitsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse om den øgede trafikkontrol.

Sammen med det øgede antal fotovogne, ønsker regeringen at få udbedret de såkaldte ‘sorte pletter’ – steder, hvor et højt antal uheld og ulykker finder sted.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Her skal politiet gennemføre flere kontroller, hvor billister undersøges for påvirkning af stoffer eller alkohol, for slet ikke at nævne om de har et kørekort.

Endvidere får borgere, der er blevet ramt af en trafikulykke en offerfond, der skal give tilskud til at bringe kvæstede videre i livet.

Strækningsmåling på vej

I udgangspunktet var der planer om de såkaldte ‘stærekasser’; fast placerede kameraer, langs landets ulykkesplagede veje.
Men ifølge justitsministeren, vil det være hurtigere, billigere og væsentligt mere fleksibelt at øge antallet af fotovogne.

Med tiden vil fotovogne blive erstattet af strækningskontrol, hvor en bils gennemsnitsfart måles over en længere vejstrækning. Dermed kan fartsynderne ikke undslippe sig en bøde, ved at træde på bremsen i det kameraet opdages.

Samme system benyttes allerede med stor fortjeneste i udlandet.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Teknikken i fotovognene bliver også opdateret. Indtil nu, har fotografiapparaterne været analoge, hvilket har medført at et stort antal billeder ikke blev af en høj nok kvalitet til at identificere chaufføren. Nu bliver teknikken digital.