1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Flot placering til danskere i Opel Rallye Cup
0

Flot placering til danskere i Opel Rallye Cup

Flot placering til danskere i Opel Rallye Cup
0
0

Vi har tidligere fortalt om den 22-årige dansker Simon Lund Larsen, som kører i den tyske Opel Rallye Cup med sin ældre erfarne makker Ole R Frederiksen.

De er netop blevet nummer seks i anden afdeling af turneringen, hvor de tilmed kan bryste sig af fjerdepladsen i juniorkonkurrencen grundet Simons alder.

24 holder konkurrerer i en ens Opel Adam rally-model, og løbet syd for Bremen i Tyskland foregik primært på ukomplicerede asfaltveje. Mest af alt mindede de om hastighedsprøverne i dansk rally, og det vindende team var godt 20 sekunder hurtigere på den 20 kilometer lange strækning.

Ole Frederiksen udtaler:

”Det gik egentlig ret godt på den hastighedsprøve, men det er vanskeligt at kompensere for vores manglende lokalkendskab, når vi kun må gennemkøre den to gange for at lære den at kende inden løbet. Og der var rigtig mange sving. Jeg havde næsten 20 sider noter,”

Simon Larsen var også ganske tilfreds med resultatet:

”Vi havde på forhånd håbet på en femteplads, men de hurtigste biler ligger så tæt, at der kun skal ske ganske små fejl til, før vi falder en placering eller to ned ad resultatlisten,”

Kort om Adam rallybilen

Motoren er en 1,6 liters ECOTEC med 140 heste v. 6.500 omdr/min, mens drejningsmomentet lyder på 160 Nm v. 4.700 omdr/min. Gearkassen er en femtrins sekventiel Sadev, spærredifferentiale. Chassiet er ændret med REIGER racing affjedring, 3-vejs justérbar, MacPherson fjederben med Uniball ophæng. Brembo bremseskiverne er 305mm foran og 264mm bagtil.
Herudover finder man selvfølgelig også et karrosseri med integreret sikkerhedsstruktur, SPARCO racersæder og meget andet.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Slutteligt kan det nævnes at den næsten 3,7 meter lange bil vejer 1.030 kilo.