1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Førerløs Audi tilbagelægger 900 km!
0

Førerløs Audi tilbagelægger 900 km!

Førerløs Audi tilbagelægger 900 km!
0
0

Man kommer næppe uden om, at førerløse biler bliver en del af fremtiden. Audi har netop bevist det igen med en A7’er, som har kørt 900 kilometer uden chauffør!

Bilen var en Audi A7 3.0 TFSI quattro, der i sin førerløse udgave går under navnet ”piloted driving concept”. Langturstesten foregik under hverdagsforhold – altså i den offentlige trafik!
På passagersædet foran sad dog en erfaren testkører fra Audi, som ville være klar til at gribe ind, hvis noget ville gå galt.

Fuldstændig automatik!

For at kunne køre selv brugte testbilen forskellige sensorer fra serieproduktionen og sensorer, der er tæt på serieproduktion, til at registrere omgivelserne. Long-Range-radarsensorerne til Audi adaptive cruise control (ACC) og Audi side assist (ASA) samt to venstre- og højrevendte Mid-Range-radarsensorer på fronten og bagenden giver mulighed for 360-graders udsyn. I singleframe-grillen og i hækskørtet er der integreret laserscannere. De leverer yderligere informationer til detaljeret registrering af statiske og dynamiske objekter. Denne redundans af sensordata giver mulighed for en løbende validering under kørslen i den selvkørende bil. Fire små kameraer på fronten og bagenden leverer informationer om de nærmeste omgivelser. Et 3D-vidvinkelvideokamera med høj opløsning, som vil blive en del af udstyret i den nye Audi Q7, overvåger trafikken foran bilen. Den anvendte sensorteknik er næsten klar til serieproduktion og opfylder det vigtige cost benefit-aspekt for at kunne indgå i en fremtidig serieproduktion.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Bilen kunne selv gennemfører vognbaneskift, bremse, accelerer, overhale osv.. Der var kort sagt ikke brug for en chauffør…

Kunne du forestille dig at eje en førerløs bil i fremtiden?

tags: