1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Første hybrid fra Subaru
0

Første hybrid fra Subaru

Første hybrid fra Subaru
0
0

Subaru XV Crosstek Hybrid er navnet på den første hybridbil fra de japanske ingeniører.

2013 bliver året hvor Subaru sender deres første hybridbil på markedet. Det blev afsløret på japanernes pressekonference ved New York International Auto Show. Bilen er efter sigende produktionsklar og rummer efter Subarus udsagn brandets traditionelle kerneværdier. Udover elmotoren finder man en benzin-Boxermotor med en ydelse på 150 hestekræfter og 196 Nm, sammenkoblet med Subarus nye CVT-automatgearkasse Lineartronic og firehjulstræk i vanlig stil.

Lavt tyngdepunkt

Det nye elektriske hjerte i Subaru XV Crosstek Hybrid har hjemme i gearkassen, hvilket bevirker at XV Hybrid altid er firehjulsdrevet selv ved eldrift alene. Det vil næppe overraske nogen, at Subaru har gjort sig store anstrengelser for at placere bilens batterier lavt, idet de ikke ønskede at spolere bilens balance eller tyngdepunkt som japanerne mener er det bedste i klassen. Heller ikke kabine eller bagagerum er blevet kompromitteret i forbindelse med installationen.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Du kan køre op til 40 km/t på eldrift og en brændstofbesparelse på 15-20 % ved bykørsel og 1015%(!) ved blandet kørsel forventes. Hybridteknikken har primært succes i USA og vil over de næste år blive implementeret i eksisterende modeller.