1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Første officielle billeder af Opel Adam
0

Første officielle billeder af Opel Adam

Første officielle billeder af Opel Adam
0
0

Bilen du ser foroven og forneden i galleriet, er den nye tredørs bybil Opel Adam, som netop har fået offentliggjort de første officielle billeder.

Opel Adam skal tage konkurrencen op mod eksempelvis Mini og Fiat 500, hvorfor den kort sagt skal prøve at gøre Opel til et mere ”Cool” bilmærke. Dette vil bl.a. blive gjort ved at tilbyde mulighed for at vælge specielt eksteriør samt interiør.

Bestyrelsesformand Duncan Aldred udtalte til Autocar, at han ville “reappraise how they would traditionally think of Vauxhall and the brand and even make it — dare I say it — a cooler brand to be associated with”

Chefdesigneren er Mark Adams som fortæller, at der er taget lidt fra både det nuværende Opel-design, men Adam også har sin egen stil. I forhold til både Mini og Fiat har der dog ikke været nogen speciel gammel stil, som man har skulle ramme.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Kort sagt om Opel Adam:

3,700mm lang, 1.720mm bred, 2.311mm akselafstand. Platformen er taget fra Corsa, hvor den selvfølgelig er formindsket og sat op til Adams kortere akselafstand.

Ved lanceringen vil Adam blive solgt med tre firecylindret ecoFLEX-motorer vi allerede kender fra Corsa. – En 1.2 liters med 70 hk samt to 1.4 liters med 87 og 100 hk.
Vi ved dog endnu intet om brændstoføkonomien, men alle de nævnte motorer vil have start/stop-teknologi samt være koblet til en 5-trins manuel gearkasse.

Rygtet fortæller dog, at der er en 1.0 liters trecylindret motor med direkte indsprøjtning og turbolader samt en større firecylindret fra SGE-familien (Small Gasoline Engine) under udvikling. – Der er dog ikke planlagt nogle dieselmodeller, men en Adam på strøm overvejes dog.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Opel offentliggør Adam ved Paris Motor Show til september, og salget vil begynde fra start 2013.

Vi følger selvfølgelig hurtigst muligt yderligere op på sagen!

tags: