1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fremtidens Taxa? Elektrisk Volkswagen Taxa
0

Fremtidens Taxa? Elektrisk Volkswagen Taxa

Fremtidens Taxa? Elektrisk Volkswagen Taxa
0
0

Har du lagt mærke til at de fleste taxier i Danmark er store Mercedes, Volvo, Skoda, VW o.l.Der er selvfølgelig en grund til man har valgt disse kvalitetsmærker, men mange motorer i taxierne har også en pæn størrelse, og er derfor ikke specielt miljøvenlige.

Dette vil Volkswagen dog gerne lave om med deres nye taxi bil! De har nemlig udviklet en elektrisk taxi som minder meget om London taxierne.

Det er Lithium-ion batterier som giver kræft til en 113 hk elektrisk motor, som kan gå fra 0-100 km/t på 10 sekunder og har en topfart på 120 km/t, hvilket er rigeligt til en by taxi. – Vægten er på 1.500 kg.

Det som typisk er problemet med elektriske biler er længden, som de kan køre på én opladning, og her vil den nye Volkswagen Taxa kunne køre 300 km på én opladning.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Billigere taxature?

Pga. De nye regler med afgift for miljørigtige biler, så vil den her blive et meget billigt alternativ. Derudover er strømmen også billigere end benzin/diesel, og alt dette tilsammen vil forhåbentlig give lavere priser for en taxatur.

Om denne Volkswagen Taxa bliver en realitet i Danmark, det tror vi ikke, men i fremtiden vil vi nok opleve noget lignende i Danmark.

Bilen vil dog først blive offentliggjort af Volkswagen til sommer, så vi glæder os til at høre mere.