1. Home
  2. Baggrund
  3. Guide til Detroit Motor Show
0

Guide til Detroit Motor Show

Guide til Detroit Motor Show
0
0

Mellem d.13. til 26. januar er bilverdenens øjne rettet mod Detroit, hvor der bliver afholdt et stort motor show.

I år er der mange store nyheder, og vi har valgt at opsummere de 9 mest interessante.

BMW 2-serie

Som erstatning for 1-serie coupé og cabriolet kommer 2-serien. Vi vil for første gang se 2-serien som cabriolet med hardtop i Detroit. Motorudvalget går fra 218d til M235i.

BMW M3 og M4

Den mest interessante nyhed er M3 og M4. M4’eren er blot en coupé-udgave af M3, hvorfor der ikke er ekstra ting her at udpege. Motoren er en seksrækket 3.0 liters som yder 431 hk. Man kan vælge mellem en sekstrins manuel gearkasse ellers syvtrins DTC automatgearkasse.

BMW X1 facelift

X1’eren har fået en række forbedringer ved sit midtlivsfacelift. Ændringerne gælder både interiør og eksteriør.

KIA GT4 Stinger koncept

Koreanske KIA er ikke kendt for 300 hestes baghjulstrækkere, men det er netop hvad deres nye koncept er – KIA GT4 Stinger koncept. Derudover står den på 20” fælge, og har diverse carbon-elementer.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Mercedes C-klasse

Dette er muligvis den vigtigste, men dog ikke mest interessante bil ved Detroit Motor Show. C-klasse er bilen som Mercedes sælger flest af globalt, og ved Detroit vil vi se den for første gang. Den nye C-klasse er blevet 100 kilo lettere, mere økonomisk, flottere og markant mere lækker indvendig.

Mercedes GLA & GLA45 AMG

Baseret på samme MFA-platformen, og dermed den samme som A-klasse og CLA, vil vi se den nye GLA i Detroit. GLA er en SUV som skal konkurrere mod Audi Q3.
AMG-modellen af GLA vil have samme 360 hestes 2.0 liters firecylindret motor, som vi kender fra A45 AMG.

Mercedes S600

Mercedes færdiggør introducerede af S-klassen ved Detroit Motor Show. Dette bliver gjort med en 12-cylindret S600, S65 AMG samt S500 plug-in hybrid.
S65 AMG vil yde lidt mere end de 612 heste den gamle havde, mens den køreklar vægt ligeledes er formindsket med omkring 90 kilo.
Den 12 cylindrede 6.0 liters S600 har Mercedes heller ikke offentliggjort nogen specifikationer på, men vi ved den vil yde mere end den gamle som havde 510 af slagsen. Specifikationerne på S500 plug-in hybrid er heller ikke offentliggjort, men den forventes til salg fra starten af 2015.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

MINI JCW koncept

Baseret på den nye MINI fremvises et JCW(John Cooper Works) koncept. Motoren vil højest sandsynlig være en 2.0 liters firecylindret enhed som i Cooper S. Trods dette blot er et koncept, så forventer vi den bliver en realitet.

Porsche 911 Targa

Der har endnu ikke været nogle officielle billeder af den kommende 911 Targa, og vi ved derfor ikke meget om den. Vi ved blot, at der bl.a. er en række designelementer som går igen fra den originale model fra 1960’erne og 80’erne.

Volvo XC koncept

XC er blot et koncept, men faktisk et ganske vigtigt koncept! Volvo XC konceptet skal vise os, hvad vi kan forvente af den kommende XC90. Den nye Volvo XC90 vil blive offentliggjort til næste år, og har i den grad haft brug for en kærlig hånd.