1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Helt nye motorer til Opel
0

Helt nye motorer til Opel

Helt nye motorer til Opel
0
0

Opel planlægger at erstatte hele deres udvalg af 4-cylindrede diesel- samt benzinmotorer, begyndende fra i år med nye 1.6-liters benzinmotorer der anvender direkte indsprøjtning. Første bil til at få glæde af den nye motor vil være Opel Astra.

Motoren benytter nye højteknologiske raffinerings-metoder, der skal mindske brændstofforbruget og Co2-udledningen, såsom turboladning, dobbeltvariabel ventilteknologi og balanceringsaksler. Alle motorer er forberedt på hybrid teknologi.

Beslutningen der er afstedkommet af en investering på over 3.5 milliarder kr., blev offentliggjort i denne uge af administrerende direktør Karl-Friedrich Stracke.

Det betyder at fabrikanten i 2014, vil kunne tilbyde tre helt nye motorfamilier: MGE (Mid-Size Gasoline; MGD (Mid-Size Diesel), der også hovedsageligt består af 1.6 liters enheder; samt SGE (Small Gasoline Engine), der vil bestå af 3- og 4-cylindrede benzinmotorer mellem 1 og 1.4 liters. Stracke siger, at alle General Motors ’Family Zero’-motorer vil være erstattet i 2014.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Fokus for fremtidige højtydende biler vil være 4-cylindrede turboladede enheder, med ydelse op til og over Astra OPCs 280 hk. Der er p.t. ingen planer om at erstatte de bestående V6-motorer med nye enheder. De vil blive udviklet i takt med efterspørgsel, siger Stracke, og den efterspørgsel forventes at dale over de kommende år.