1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Honda udvikler VTEC turbomotorer
0

Honda udvikler VTEC turbomotorer

Honda udvikler VTEC turbomotorer
0
0

Fremover vil VTEC højest sandsynligt blive efterfulgt af ordet Turbo… Et ord som de fleste VTEC-entusiaster ikke er glade for, men det japanske bilmærke må følge med tiden, hvis de fortsat vil have konkurrencedygtige benzinmotorer.

Turbomotoren har vundet indpas, og kigger man på de europæiske byggede biler, er det efterhånden kun i de små segmenter, at man ikke finder turbomotorer. Princippet bag turbomotoren: et øget ladetryk skaber en større blanding af ilt og brændstof, hvilket dermed giver en forøget eksplosion i motorens cylindre, hvilket dermed betyder udvikling af flere kW ift. cylindervolumen.

I første omgang arbejder Honda på tre forskellige VTEC Turbo-motorer med en volumen på hhv. 1.0, 1.5 og 2.0 liter. Den mindste motor vil endda kun have tre cylindre, mens de to større har fire.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Honda lover allerede klasseledende brændstoføkonomi og sjov, men vi glæder os til at se det endelige resultat. Optimeringerne af benzinmotorerne kommer efter Honda har lanceret deres Earth Dreams Technology dieselmotorer.

Desuden ved vi den kommende Honda Civic Type R, vil være udstyret med en 2.0 liters VTEC Turbo, som vil yde mere end 280 hestekræfter, måske 300! Civic Type R forventes lanceret på det europæiske marked i 2015.