1. Home
  2. Artikler
  3. Kan det blive dyrere at holde bil i Danmark? Åbenbart
0

Kan det blive dyrere at holde bil i Danmark? Åbenbart

Kan det blive dyrere at holde bil i Danmark? Åbenbart
0
0

Nu bliver det dyrere at holde bil – hvad koster din bil dig i 2022?

I følge FDM.

Efter nogle år med stagnerende udgifter på bilbudgettet ser 2022 ud til igen at tage et lille spring opad. Prisstigningerne skyldes højere energipriser og øgede udgifter til service og dæk. Elbiler fortsætter deres trend med at være markant billigere at eje end tilsvarende benzinbiler.

Bilejerne har nu haft flere år med udgifter, der har været låst fast på samme niveau på grund af lave renter, billigt brændstof og næsten ingen inflation.

Men nu er festen tilsyneladende forbi, for allerede inden årsskiftet så vi de første stigende benzinpriser og forhøjede priser på servicering af bilen, og her efter nytår påbegynder vi en årrække med stigende afgifter til staten for at eje bilerne.

Læs også:  Nye fordele for ejerne af nul-emissionskøretøjer: Forhøjelse af bundfradraget i registreringsafgiften

Med andre ord bliver det alt i alt dyrere at være bilejer, og samlet set lander prisstigningerne på noget, der ligner tre procent.

Afgifter stiger i 2022

Registreringsafgiften har i flere år været reduceret som følge af en omlægning, der har haft til formål at bane vej for flere grønne biler på vejene.

Helt konkret betyder det, at elbiler med en pris på op til små 500.000 kr. har været helt fritaget for at betale registreringsafgift, og for plugin-hybriderne har afgiften været stærkt reduceret.

Fra og med 2022 ændres de favorable forhold, og det betyder, at elbiler, der koster mere end 470.000 kr., og alle plugin-hybrider stiger i pris år for år.

Også ejerafgifterne stiger i de kommende år, idet man har omlagt afgiften til at være en CO2-baseret afgift. For en nyere benzin- eller dieselbil vil det betyde årlige prisstigninger på nogle få hundrede kroner, mens ældre dieselbiler vil opleve noget kraftigere stigninger.

Læs også:  Hvornår er det optimale tidspunkt at skifte til vinterdæk?

Se graf:

Hvad koster en kørt kilometer i 2022