1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Informationer om den nye SEAT Leon – Video
0

Informationer om den nye SEAT Leon – Video

Informationer om den nye SEAT Leon – Video
0
0

Vi kunne i fredags vise den nye SEAT Leon, og nu er der endelig også offentliggjort tilhørende informationer.

Den nye Leon er redesignet fra bunden, og der er flere nye spændende avancerede teknologier at finde, hvilket bl.a. gælder alt fra førerassistentsystemer, infotainment, undervogn og drivlinjen.

Kigger man på designet vil man kunne tilvælge komplette LED-forlygter til den nye Leon (Mk3), hvilket gør den til en ener i klassen. Lygterne er dog også et vigtigt element i SEAT’s nye designsprog.

James Muir som er øverste chef hos SEAT S.A. udtaler:

“Den nye Leon komprimerer alle styrkerne fra SEAT mærket mere end nogensinde før. Det er en bil med en sportslig karakter og bredt favnende styrker. Den overfører kvaliteten og teknologierne fra luksusklassen til segmentet for kompakte biler. Leon er et afgørende skridt i SEATs mærke- og vækststrategi. Den vil blive lanceret mod slutningen af i år som femdørs, og den vil efterfølgende vokse med flere varianter til en fuldgyldig familie”

Der er tænkt på økonomien

Motorprogrammet vil bestå af TDI- og TSI-motorer med en slagvolumen mellem 1,2 til 2,0 liter! Fælles for alle motorerne er direkte indsprøjtning og turboladning, mens de også er udviklet efter lav friktion samt en hurtig opvarmningsfase.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Motorudvalget vil bl.a. bestå af en 1.6 TDI Ecomotive med 105 hk, 250 Nm, kører 26,3 km/l og udleder 99 g/km CO2 ved hjælp af bl.a. start/stop. – Der er også en større 2.0 TDI med 150 hk og 320Nm som klarer hele 25 km/l!

I 2013 udvider SEAT dog med en 1.2 TSI med både 86 og 105 hk, mens der også vil blive tilføjet en 122 hestes 1.4 TSI. Den største almindelige benzinmotor er dog en 1.8 TSI med 180 hk.
Dieselprogrammet vil også bestå af en 1.6 TDI med 90 hk, samt en ny 2.0 TDI med 184 heste og 380Nm.

Gearkasserne vil bestå af 5- og 6-trins manuelle gearkasser, mens man selvfølgelig også vil kunne vælge de 6- eller 7-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasser.

Samlet set er brændstofforbruget i forhold til gamle motorer faldet med op til 22 %!

Lidt om den nye platform

Platformen er VW-koncernens nye MQB-platform, som vi kender fra den nye Audi A3 og kommende VW Golf. Den hjælper til bedre præstationer, lavere CO2-emission og brændstofforbrug, hvilket bl.a. den systematiske letvægtskonstruktion kan takkes for.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Faktisk er karrosseriets vægt reduceret med 90 kg i forhold til forgængeren, hvilket er pga. letvægtsmaterialer.

SEAT Leon måler 4,26 meter i længden, hvorfor den er 5 cm kortere end forgængeren, men der i mod er akselafstanden vokset med 6 cm!

Vælger man SEAT Drive Profile til Leon FR får man mulighed for at vælge karakteristikken for servostyringen, speederen og motorlyden via en sound-akutator. – Systemet kan indstilles til enten Eco, Comfort eller Sport.

SEAT-kabine på nyt niveau

Kabinen som kan ses på to af billederne forneden fremstår som ukompliceret men stadig en smule eksklusiv. Man skal bl.a. lægge mærke til de store luftdysser, betjeningen af airconditionanlægget, rattet o.a. lækre detaljer.

SEAT vil dog også kunne tilbyde et nyt udvalg af infotainment-løsninger, hvilket bl.a. inkluderer Easy-Connect, hvor man styrer underholdnings- og kommunikationerne.
Det mindste system er Media System Touch med både kortlæser samt fire højtalere i Reference-udstyrsversionen med 5”-skærm. Køber man Style elller FR får man flere skærmfarver, højere opløsning samt et cd-drev med seks højtalere. – Otte i FR.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Media System Plus er en 5,8” touchscreen med tredimensionel grafik og navigation. – Topversionen har endda 10 højtalere i stedet fra de otte standard.

Bagagerummet måler 380 liter, hvilket er hele 40 liter yderligere end i den nuværende Leon!

Det nye SEAT logo

Den nye Leon bliver den første SEAT med det nye logo, hvilket er at finde på både fronten, bagklappen og rattet. Det nye logo skal vise SEAT er blevet mere sporty og samtidig har fået mere elegance.

Produktionen af den nye SEAT Leon starter i september 2012, og vi vil først få et ekstra indblik i den nye spanioler ved Paris Motor Show samme måned. Den forventes dog først lanceret i Danmark fra omkring årsskiftet.

tags: