1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Jaguar XE er den nye 3-serie rival
0

Jaguar XE er den nye 3-serie rival

Jaguar XE er den nye 3-serie rival
0
0

Jaguars ventede mindste sedan vil få navnet XE når den rammer markedet om et års tid. Offentliggørelsen af navnet skete på Geneve Motor Show.

Den nye bil vil befinde sig under XF i Jaguars modelprogram, med priser fra omkring 450.000 kroner.

Billeder af Jaguar XE’s chassis viser en meget kort bagdel og en skrånende bagrude. Samme profil er blevet bekræftet af spionbilleder. Resultatet ligger designmæssigt tættere på en fastback end en typisk tre-boks sedan.

Foran vil bilen få en lav næse og kølerhjelm, med en frontgrill og forlygter der er tættere på jorden end rivaliserende biler.

XE vil være den første bil i segmentet der vil anvende et aluminiumschassis og Jaguar lover at det vil være den mest avancerede, effektive og støjsvage sportssedan i klassen. XE er den første bil på Jaguars nye arkitektur, der blev fremvist med C-X17 SUV konceptbilen.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Jaguar har også bekræftet at bilen vil få kræfter fra Jaguar Land Rovers nye familie af højtydende firecylindrede motorer. Motorprogrammet vil blive kaldt Ingenium og vil blive bygget på JLRs nye fabrik i England. Motorerne vil være fleksible nok til at levere topfart mod 300 km/t samt CO2-udledning på under 100g/km. Naturligvis ikke på samme tid.

Jaguar XE vil være baghjulstrukket med mulighed for firehjulstræk som ekstraudstyr.

Det rygtedes at XE har et særligt sofistikeret aluminiumschassis, der kan hjælpe bilen med at få bedre dynamik end BMW 3-serie og endelig gøre Jaguar til en konkurrent i et segment den tidligere har kæmpet hårdt med i forbindelse med Jaguar X-Type.

Jaguar siger at de ønsker at tage alle 3-seriens egenskaber og forbedre dem – XE skal være sjovere at køre, have mere avanceret teknologi og være smukkere end nogen rivaler.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Jaguar XE forventes at blive lanceret som stationcar, coupé og cabriolet med tiden. Salget begynder i midten af 2015.

tags: