1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Kinesisk firma byder på Saab
0

Kinesisk firma byder på Saab

Kinesisk firma byder på Saab
0
0

Den kinesiske bilproducent Zhejang Youngman Lotus har budt ca. 25 milliarder kr. for den konkursramte svenske bilgigant, og ønsker at bygge anden generation af Saabs planlagte 9-3 model, ved siden af en ny, unavngiven Lotus model, skriver Reuters.Buddet for hele operationen i Trollhattan, blev afgivet i begyndelsen af sidste uge ifølge Reuters kilde, men bobestyrerne er efter sigende ikke entusiastiske. Det formodes at de ønsker at sælge Saab, da de mener dette vil være den bedste chance for at skaffe flere penge til Saabs kreditorer.

Det svenske gældskontor, der for nyligt betalte resten af Saabs lån i European Investment Bank, ejer nu rettighederne til Saabs reservedelsafdeling samt deres afdeling for produktionsværktøj. De hævder at disse to afdelinger er mere værd end de omkring 18 milliarder kr. der skyldes efter betalingen af lånet.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Ifølge rapporter, ejer Youngman rettighederne til at bygge og sælge Lotus modeller i Kina. Der hersker dog mystik omkring Youngmans planer for at bygge 2003 udgaven af Saab 9-3. Bilen er baseret på General Motors Epsilon 1 platform.

Saab ejede rettighederne til bilen og solgte dem i udgangen af 2010, sammen med rettighederne til den udgåede 9-5 og en række 4-cylindrede motorer til den Beijing-baserede bilfabrikant BAIC.