1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Lamborghini Huracán med baghjulstræk!
0

Lamborghini Huracán med baghjulstræk!

Lamborghini Huracán med baghjulstræk!
0
0

Kan du huske Lamborghini Gallardo LP 550-2? Den har nu fået en afløser i form af Huracán LP 580-2.

Modsat den almindelige Huracán som har firehjulstræk, så har LP 580-2-modellen blot baghjulstræk, hvilket gøre køreoplevelsen lidt sjovere. Præcis ligesom Gallardo LP 550-2.

Ift. Gallardo LP 550-2 er Huracán LP 580-2 blevet markant stivere takket være en ændret affjedring. Styretøjet er ligeledes blevet sat op til at være mere direkte.

Bl.a. pga. den nye Huracán ikke har firehjulstræk men blot baghjulstræk, så er vægten blevet reduceret med 33 kilo. Dermed er tørvægten nede på blot 1.389 kilo. Vægtfordelingen er 40/60.

Bag rattet kan man vælge iblandt tre forskellige køreprogrammer:

  • Strada = til dagligdagskørsel
  • Sport = “emotional driving fun with slight oversteering behavior”
  • Corsa = maksimal performance til banebrug
Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Motoren er fortsat en 5.2 liters V10 uden turbo. Med 580 hestekræfter (bemærk navnet LP 580-2) og 540 Nm er den på niveau med en McLaren 570S. Hele 75 % af det maksimale drejningsmoment er dog til rådighed allerede fra 1.000 omdr/min. Den almindelige Huracán LP610-4 har 610 hestekræfter og 560 Nm.

Stephan Winkelmann fra Lamborghini udtalte ved præsentationen:

“The rear-wheel-drive model fits perfectly into our Huracan family. It’s the purest expression of a Lamborghini to date, and a serious car for serious drivers.”

Gearkassen er fortsat en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse, og hvis du har en drøm en manuel gearkasse, så er det i hvert fald ikke noget Lamborghini har meldt ud bliver en mulighed. Accelerationstiden fra 0-100 km/t er 0,2 sekunder langsommere (3,4 sekunder) end den firehjulstrukne Huracán. Topfarten er desuden 320 km/t, hvilket også er 5 km/t langsommere end den firehjulstrukne model. Skal vi gå helt i detaljerne, så er kg/hk ratio reduceret fra 2,4 til 2,33.

Cylinderfrakobling er selvfølgelig også blevet integreret i motoren, således den kan nøjes med blot fem cylindre, når der ikke er brug for alle kræfterne. Det blandede brændstofforbrug er angivet til 8,4 km/l og en CO2-udledning på 278 g/km (dette er 12 g/km mindre end den firehjulstrukne).

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Designet og kabinen

Den baghjulstrukne Lamborghini Huracán kan genkendes på større luftindtag foran, som er specielt designet til at lave downforce ved forakslen. Bagspoileren har også til job sammen med diffuseren at forbedre aerodynamikken.

Alle Lamborghini Huracán LP 580-2 leveres med Pirelli PZero 19” fra standard, mens 20 tommer er muligt som tilkøb.

Kabinen ser ganske indbydende ud, og den 12,3 tommer skærm med et virtuelt cockpit vi kender fra bl.a. Audi TT, A4 og Q7 gør navigation, telefoni og mange andre ting en hel del lettere.