1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Lamborghini med hurtigste Gallardo nogensinde
0

Lamborghini med hurtigste Gallardo nogensinde

Lamborghini med hurtigste Gallardo nogensinde
0
0

Den italienske sportsvognsfabrik benytter Frankfurt Motor Show til at præsentere en racerinspireret version af  den aldrende Gallardo. 

Navnet på bilen bliver det meget mundrette Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse, og DNA’en i Lamboen bliver hentet direkte fra firmaets egen racerbiler, Lamborghini Gallardo Super Trofeo.

Lamborghini har oprettet deres egen løbsserie kaldet Super Trofeo, og det er altså herfra man henter inspiration og teknologi til den nye Gallardo.

Bilens motorsportslige baggrund gør, at den kører med den samme 5.2-liters V10 som racerne.

Kræfterne fra V10’eren bliver leveret gennem en 6-trins gearkasse med skiftepaler på rattet.

Det, sammenkoblet med permanent firehjulstræk, hjælper Squadra Corse til at accellere fra 0-100 på 3.4 sekunder og giver muligheden for at fortsætte hele vejen op til topfarten på 320 km/t.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

For at øge præstationerne har Lamborghini konstrueret hele bilen udelukkende fra aluminium og kulfiber, hvilket betyder at den bliver 70 kg lettere end den normale LP 560-4.

Den store hækvinge, som er lånt fra Super Trofeo-raceren, er også lavet i kulfiber, og den producerer tre gange så meget downforce i forhold til hækvingen på standardmodellen.

Interiøret er ligeledes domineret af kulfiber og Lamborghinis flittige brug af Alcantara.

Lamborghini tilbyder desuden kunderne muligheden for at få installeret almindelige sportssæder frem for de racerskålsæder, som ellers er i bilen.

Rent farvemæssigt kommer Squadra Corse i gul, hvid, rød eller grå med en italiensk flag-inspireret fartstribe.