1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Lamborghini Urus kunne blive den første med turbo
0

Lamborghini Urus kunne blive den første med turbo

Lamborghini Urus kunne blive den første med turbo
0
0

Lamborghinis kommende Urus SUV, der forventes lanceret i 2017 kunne være den første turboladede bil fra italienerne nogensinde.

Som miljøreglerne strammes rundt omkring på kloden, kunne turboladning være en mulighed for den kommende Urus. Der spekuleres i, om en turboladet V8 i stedet for Lamborghinis traditionelle atmosfæriske V10 eller V12 kunne blive anvendt.

”En SUV kunne være den første turboladede bil fra os”, sagde Stephan Winkelmann, administrerende direktør for Lamborghini.

Det er ikke den første hentydning til en mulig turboladet Lamborghini, da udviklingschef Maurizio Reggiani tidligere har sagt, at Lamborghini ville være tvunget til at anvende turboladede motorer inden for de næste fire år.

En sådan V8-motor kunne være den 560-heste stærke 4.0-liters twin turboladede motor fra Audi RS6 og RS7, der samtidig kendes fra Bentley Continental GT og Flying Spur. Eftersom Urus vil dele sin MLB-platform med den nye Audi Q7 og kommende Bentley SUV, vil deling af drivlinjen være en god forudsætning for maksimal profit.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Designmæssigt vil produktionsudgaven af Urus fortsat ligge så tæt på konceptbilen fra 2012. Lamborghini har ambitioner om at gøre det til den mest sportslige SUV på markedet og vil sikre at affjedring, styretøj og gearkasse er af sportslig karakter.