1. Home
  2. Baggrund
  3. Mange glemmer sommerdækkene
0

Mange glemmer sommerdækkene

Mange glemmer sommerdækkene
0
0

Danskerne er stadig ikke knivskarpe til at få sommerdækkene på i tide. Derfor rykker fagfolk ind i landets Bilka-varehuse i uge 12, for at oplyse befolkningen om sikkerhed og brændstoføkonomi.

De fleste billister ved efterhånden godt, at der kan være en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med at køre gennem vinteren på sommerdæk. Færre er dog klar over, at det samme gør sig gældende for vinterdæk gennem sommeren.

Selvom danskernes dæksikkerhed har forbedret sig de sidste år, skifter vi stadig for sent, ifølge branchefolk.

At anvende den korrekte dæktype til årstiden gavner både trafiksikkerheden og brændstoføkonomien. Som tommelfingerregel, bør man køre på vinterdæk når temperaturen i gennemsnit befinder sig under 7 grader, og sommerdæk når temperaturen i gennemsnit er over – eller med sommerdæk mellem april og oktober, og vinterdæk i de resterende måneder.

Læs også:  Audi SQ7 opgraderes på design og teknologi

Ifølge en nylig dæktest fra den tyske bilorganisation ADAC, giver kørsel med vinterdæk om sommeren ringere sikkerhed. Når asfalten bliver varmere, øges bilens bremselængde betragteligt med vinterdæk.

Også brændstoføkonomien gavner af sommerdæk i sæsonen, for ikke at nævne sliddet på vinterdækkene, der ikke tåler de høje temperaturer.

Derfor vil dækforhandleren Euromaster nu tage opstilling i samtlige Bilka-varehuse gennem uge 12, for at tale sikkerhed med de danske billister. Samtidig vil der være gode tilbud på dæk såvel som alufælge.