1. Home
  2. Baggrund
  3. Matcher dit ur den bil, du kører?
0

Matcher dit ur den bil, du kører?

Matcher dit ur den bil, du kører?
0
0

Man kan sige meget om en mands personlighed på baggrund af tre ting; hans, ur, hans tøj og hans bil. Men hvis man har uret på højre hånd (som foroven), så er man nok helt uden for rækkevidde… 

Selvfølgelig kan man ikke skære alle mænd over en kam, men med udgangspunkt i tøj, ur og bil, kan vi ret hurtigt tegne et billede af den mand, vi står overfor. Det er f.eks. sjældent, at en mand iført Armani jakkesæt og et Tissot guldur, har en Citroën Berlingo i garagen. Og på samme måde er det heller ikke typisk ham, der bærer et simpelt Mickey Mouse ur, der har nøglerne til en Mercedes S-klasse i lommen.

Stereotyperne længe leve

Der er ingen endegyldig facitliste, og selvfølgelig heller ingen regler uden undtagelser – det er vi godt klar over! Men der er alligevel et par klassiske karaktertræk, der meget ofte viser sig at ramme så meget plet, at vi på baggrund af dit ur og din påklædning, har en ret god idé om hvilken type du er, og dermed hvilken bil du sandsynligvis har i garagen. Eller i hvert fald hvilken bil, du gerne ville have. For selvom både dit tøj og dit ur signalerer Rolls Royce eller Bentley, er der jo stadig en vanvittig høj registreringsafgift, der skal tages højde for.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Type 1 – Den almindelige mand

Typisk familiefar i alderen 30-50 år. Han bor lidt udenfor storbyen og er klippen i den danske kernefamilie.

Tøjet: Almindeligt pænt og praktisk ”hverdagstøj”. Et par gode jeans, en t-shirt og en sweater, er den klassiske habit og klart det, han bruger oftest. Tøjet tjener til dagligt et praktisk formål, og derfor går han ikke synderligt op i hverken modetrends eller dyre mærkevarer.

Bilen: Et meget bredt segment, der egentlig kan rumme langt de fleste biltyper. Men typisk kører han en stationcar a la Mazda 6, Toyota Avensis, VW Golf Variant, Volvo V70, Ford Mondeo el. lign.

Uret: Den gode/bedre middelklasse. Typisk et ur med visere og en solid stållænke. Ofte af mærkerne Seiko, Festina, Skagen eller Certina.

Denne type frådser ikke med sine penge, men betaler gerne for god kvalitet. Derfor er både bil og ur ofte i den mellemste klasse, mens der typisk spares lidt mere på tøjbudgettet.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Type 2 – Singlefyren

Ofte en 20-30 år, men kan sagtens være ældre. Han er bosat i (eller i hvert fald tæt på) en større by, og ham der nyder et liv uden alt for store familiære forpligtelser.

Tøjet: Smart og moderne tøj – både til hverdag og fest. Denne type går op i mærker og brands, og ønsker at sende ”de rigtige signaler”.

Bilen: Igen – svær at kategorisere, men en coupé udgave af BMW 3- el.4 serie eller en Audi A3 eller A5 er ikke noget skævt bud.

Uret: Ligesom tøjet, er denne type glad for den prestige, de lidt dyrere mærker signalerer. Afhængigt af hans alder vil mærker som Omega og Maurice Lacroix passe ham rigtig fint. Men også her er både Festina, Tissot, Hugo Boss og Seiko absolut gangbar valuta.

Type 3 – Den ekstravagante

Som udgangspunkt 40+ med bopæl i et dyrere villakvarter i- eller lige uden for byen.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Tøjet: Kun det bedste er godt nok, og derfor er de konventionelle mærkevarer sjældent attraktive for denne type. De trives bedst med den åbenlyse luksus som Hugo Boss, Versace og Paul Smith.

Bilen: Audi A6, A7, A8 eller en BMW M-serie.

Uret: Tid er penge, og hvad bedre måde at vise det, end ved at bære et dyrt ur. Denne types foretrukne urværker er fra Omega, Rolex, Cartier eller Breitling.

Hvad siger dit tøj og ur om din bil?

Det er vigtigt endnu engang at understrege, at dette er en meget stereotyp opsætning af hvem vi er – men måske den alligevel rammer temmelig godt?

Kan du genkende dig selv i nogen af vores tre typer, eller er du et helt andet sted på skalaen?

tags: