1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mazda MX-5 prototype med 237 heste!
0

Mazda MX-5 prototype med 237 heste!

Mazda MX-5 prototype med 237 heste!
0
0

Ved Auto Mobil International Show (AMI) i Leipzig har der været massere af nyheder ved Mazda-standen.

Først og fremmest er der den nye MX-5 Senshu Edition(læs om den længere nede), og nu er der også offentliggjort en prototype med navnet Yusho, som har hele 237 hestekræfter.

Yusho betyder ”Victory” på engelsk, og er let at genkende med den hvide farve, 17” aluminiumsfælge, lavere frihøjde og den dobbelte carbonfiber diffuser i midten.

Motoren er den optimerede 2.0 liters firecylindret motor som har fået en kompressor, en intercooler(luftkøler) samt nogle særlig Cosworth stempler. Udstødningssystemet er også optimeret mens softwaren selvfølgelig også er ændret.

Det betyder ydelsen er hævet fra 158 hk ved 6.700 omdrejninger til 237 hk ved 6.8000 omdrejninger i minuttet! Det maksimale drejningsmoment er også hævet fra 180 Nm ved 5.000 omdr/min til 274 Nm ved 5.400 omdr/min.
Mazda har ikke afsløret accelerationstiden fra 0-100 km/t, men de fortæller topfarten er 240 km/t.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Indeni finder man blandt andet Recaro-sportssæder i læder og alcantara.

Det vides endnu ikke om MX-5 Yusho bliver produceret, eller om opgraderinger vil blive tilbud til en produktionsmodel.

MX-5 Senshu special edition

Derimod ved vi at Mazda vil producere 200 eksemplarer af MX-5 Senshu. Den vil dog kun blive solgt på det tyske marked, men heldigvis er der dermed ikke så langt for os danskere, hvis man finder den interessant.

Senshu-modellen har den 2.0 liters firecylindret motor med 158 heste og en 6-trins manuel gearkasse som sender kræfterne til baghjulene.

Man kan vælge mellem de tre farver, rød, hvid eller sort og er udstyret med 17” mørke alufælge samt en matsort udstødning i hver side. – Hen af siden finder man også lidt racer-striber.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Indeni er der sports aluminiumspedaler, to-toners sort og trå lædersæder, paneler med røde syninger, et aluminium trim og meget andet.

Udstyrsniveauet inkluderer den lavere Bilsteins sportsaffjedring, Xeonon forlygter, automatisk klimakontrol, fartpilot og et Bose stereosystem.

Prisen i Tyskland starter ved €29,190 for de 200 eksemplarer.

tags: