1. Home
  2. Bilnyheder
  3. McLaren varsler ny model
0

McLaren varsler ny model

McLaren varsler ny model
0
0

McLaren vil benytte Paris Motor Show senere på måneden, til at fremvise fremtidsplaner og har afsløret et teaserbillede i samme forbindelse.

Skitsen viser en håndfuld bølgende linjer, som ligger sig op af MP4-12C og muligvis kunne tolkes som den anden model i fabrikants program – højest sandsynligt en afløser til 90’ernes McLaren F1.

“The next exciting chapter of the brand will begin in Paris later this month. The stage is set and the story will unfold over the coming weeks,” lød det i en pressemeddelelse.

Såfremt offentliggørelsen bekræfter afløseren til F1, som forventes på markedet i 2014, forventes det at en sådan bil vil have ydelse der er sammenlignelig med andre hyperbiler, såsom Bugatti Veyron, den kommende Porsche 918 Spyder og afløseren til Ferrari Enzo.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Nu med V10 motor

Ifølge kilder, testes bilen i øjeblikket i Spanien, Tyskland samt Bahrain. En pris i omegnen af 25 millioner kroner på danske plader forventes, da kun 500 enheder vil blive produceret.

Selvom tidligere rygter gav indikation på at kræfterne ville komme fra en V8 enhed, lader det nu til at en V10 kunne blive anvendt. Motoren er under udvikling af McLaren sammen med Ricardo.

Den nye McLaren er baseret på et letvægts kulfiberkarosse, der også anvendes i MP4-12C. Affjedring i aluminium, sammen med hydraulisk anti-krængning, adaptive dæmpere og et antispindssystem med fem trin.

Brembo keramiske bremser vil være standard, med brake steer og elektronisk bremsedisponering. Der vil endvidere være mulighed for at frakoble ABS systemet ved banekørsel. 

Kilder i McLaren beskriver bilen som væsentlig mere aggressiv end MP4-12C, selvom inspirationen både vil komme fra MP4-12C samt den originale F1. Også aktiv aerodynamik vil spille en vigtig rolle.