1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes G63 med sekshjulstræk – Video

Mercedes G63 med sekshjulstræk – Video

Mercedes G63 med sekshjulstræk – Video
0
0

Hvorfor have en G63 med fire hjul hvis du kan få en med seks?

Dette er den nye G63 AMG 6×6 og den går i produktion om et øjeblik. AMG rider i øjeblikket på en bølge af succes og det er oprigtigt talt svært at hade deres nyeste skabning.

Bilen er baseret på den dieseldrevne udgave af G-Wagen 6×6, der har været i produktion siden 2011 og anvendes af det østrigske militær. Mercedes har som sådan en ganske lang historie for at bygge sekshjulstrækkere; helt tilbage i 1920 byggede de en Gelandawagen, en sekshjulet mammut med kæmpe dæk og tre sæderækker til datidens offroad-eventyr.

Stadig 0-100 km/t på under seks sekunder

Der er ikke plads til helt så mange passagerer i den nye G63 6×6, men den har til gengæld et kolossalt lad med plads til tigre, en mindre privatfly eller hvad end en arabisk oliemilliardær nu kunne finde på. Vigtigere endnu er det fortsat G63’erens 5.5-liters twin-turbo V8 under motorhjelmen der leverer 545 hestekræfter, der sendes ned til alle seks hjul gennem Mercedes 7G-Tronic gearkasse og hele fem differentialer på alle tre aksler. Som du nok har regnet ud er det ingen letvægter: G63 6×6 vejer godt og vel 3.8 tons.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

På trods af det er der stadig rigeligt med punch. 0-100 km/t tager ifølge Mercedes under seks sekunder, mens topfarten er begrænset til 160 km/t grundet de enorme dæk. Hvis videoen afspejler sandheden ser den ikke ud til at stoppe for noget i terrænet, heller ikke en 45-graders stigning som demonstreret her: