1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes præsenterer S63 AMG Coupé
0

Mercedes præsenterer S63 AMG Coupé

Mercedes præsenterer S63 AMG Coupé
0
0

AMG beviser at de ikke er helt optagede af downsizing med en twodørs, to-tons V8 autobahn-dræber.

Den regulære S-klasse Coupé er en relativt slående bil i sig selv, men den uundgåelige AMG model har virkelig ramt en nerve hos os. Her er den så, alle 585 heste, 900Nm og 2.070kg af den.

Som med den foregående CL63 AMG, anvender S63 AMG Coupé platformen fra firedørsmodellen og anvender den på en todørsmodel. Det er altså den samme 5.5-liters twin-turbo V8, syvtrins MCT auto og keramiske bremser, i en smukkere krop.

S63 AMG Coupé introducerer også yderligere teknologi til S-klasse programmet med en ’curve tilting funktion’. Ifølge Mercedes tillader det bilen at læne sig ind i kurven som i stil med en motorcykel eller en skiløber. Vi forstår det heller ikke helt. Det skulle reducere den laterale acceleration og tillade passagerne at sidde mere bekvemt. Mercedes siger selv, at idéen med teknologien ikke er at opnå højere kurvehastigheder, men at levere en mere behagelig køreoplevelse. Systemet fungerer indtil 180 km/t. Hmm…

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Hele Mercedes sikkerheds og dynamiske pakke af teknologi er også med, inklusiv Magic Body Control, Road Surface Scan og Active Body Control.

S63 får de velkendte AMG vartegn inde og ude for at lade den skille sig ud fra de mere regulære S-klasse Coupéer. V8 Biturbo-emblemer, firedobbelte udstødninger, smedede fælge og en særlig kølergrill sætter sig præg på bilen ude, mens nye sæder og rat gør forskellen inde. Det hæslige to-egede rat fra sedanudgaven er heldigvis væk.

4MATIC, der ellers er en mulighed i S63 sedan er ikke på ekstraudstyrslisten i coupéudgaven. Baghjulene trækker bilen op til 100 km/t på 4.3 sekunder mod en topfart på 250 km/t.

Mercedes vil lancere S63 Coupé i New York næste måned. Den vil være tilgængelig i Danmark inden årets udgang og priserne vil inden længe blive offentliggjorte.