1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Milliardboost til Lotus
0

Milliardboost til Lotus

Milliardboost til Lotus
0
0

Da malaysiske DRB-HICOM overtog Lotus, forpligtigede de sig til at investere omkring 900 millioner danske kroner, og nu har Lotus Cars yderligere fået et statstilskud på cirka 90 millioner kroner.

Dermed er det knap 1 milliard kroner som skal investeres i det britiske bilmærke, og investeringen skal bruges på nye produkter, samt skabe over 300 nye jobs på fabrikken i Norwich.

Aslam Farikullah, Chef Operations Officer hos Lotus udtaler: ”Tilskuddet og investeringen fra DRB-HICOM er en del af en større strategi for Lotus, som sikrer at vi vil vokse i fremtiden. Vi kan efterkomme den større globale efterspørgsel på vore biler, hjulpet på vej af nye modeller, og satse mere på vores engineering-division, der dermed vil forblive teknisk helt i front.”

Lotus fortæller selv der er mange spændende planer for nye modeller de kommende år. Filosofien er stadig at lav vægt er vejen til suveræne køreegenskaber. Den enorme investering betyder udviklingen kan bevares, og det bliver dermed spændende at se, hvad de får ud af pengene de kommende år.
Nyheder som Exige S har allerede øget efterspørgslen, og med downsizing og fremtidens stadig mere restriktive miljøkrav, går sportsvognene fra Lotus en interessant fremtid i møde.

Repræsentanten for Regional Growth Fund, Vince Cable udtalte: ”Lotus er en af de mest ikoniske engelske sportsvognsfabrikanter, og med nogle af de mest begavede ingeniører. Bilindustrien er en af Storbritanniens største succeshistorier, der beskæftiger over 130.000 medarbejdere, og hjælper med at bygge en stærkere økonomi ved at bidrage med 11 milliarder pund i statskassen hvert år. Regeringens industrielle strategi fungerer og betyder, at vi skaber det bedst tænkelige miljø for investeringer, hvilket skaber flere specialiserede jobs i Storbritannien.”