1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mitsubishi lancerer Mirage
0

Mitsubishi lancerer Mirage

Mitsubishi lancerer Mirage
0
0

Mitusbishi Mirage, en lavpris 5-dørs hatchback der er målsat mod voksende markeder, vil blive lanceret i Thailand ved udgangen af måneden. Bilen beskrives af den japanske fabrikant som en global bil, og Mirage vil blive lanceret i andre asiatiske lande før premieren i Japan, Europa og andre markeder. Bilen forventes i Danmark i 2013, hvor den vil erstatte den aldrende Colt.

Mirage er også en nøglespiller i Mitsubishis strategi, der indebærer at fokuserer på globalle modeller til voksende markeder, samt elektriske biler. Mitsubishis administrerende direktør, Osamu Masuko sagde, at Thailand blev udvalt som det første marked til bilens lancering, da landet har et stærkt program for økonomiske biler:

“The Mirage is an all-new compact car focused on premium fuel efficiency and low CO2 emissions, just right for the times where demand for superior fuel efficiency and eco-friendliness are increasing all over the world,”

Bilen måler 3710mm i længden, 1655mm i bredden samt 1490mm i højden og er dermed noget større end ærkerivalen, KIA Picanto. Lav vægt og aerodynamisk flow er nøgleord for Mirage, så en egenvægt på under 1000kg forventes.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Motorudvalget består indtil videre af en 1.2-liters benzinmotor, og Mitsubishi hævder at brændstoføkonomien er omkring 22km/l. Den japanske fabrikant forventer allerede nu, at sælge omkring 2500 biler om måneden i Thailand.

Prisen for bilen i Thailand er 380.000 Thai Bhat, eller omkring 69.000 danske kroner.