1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mitsubishi lukker den europæiske produktion
0

Mitsubishi lukker den europæiske produktion

Mitsubishi lukker den europæiske produktion
0
0

Mitsubishi stopper produktionen ved deres hollandske fabrik inden udgangen af 2012, har den japanske fabrikant i dag offentliggjort.

Fabrikken, ved navn ’Nedcar’ bygger i øjeblikket den lille Mitsubishi Colt og SUV-bilen Mitsubishi Outlander, men skal man tro rapporterne er produktionen nu dykket under 50,000 enheder om året.

Mitsubishi har tidligere hentydet til at den ville bygge en yderligere model på fabrikken, men har nu ombestemt sig, grundet valutakurser og timelønspriser samt dette års formindskning af det europæiske bilmarked.

Rygterne siger at Mitsubishi overvejer at lade en anden fabrikant overtager fabrikken, der i øjeblikket beskæftiger omkring 1500 mennesker.

Fabrikken befinder sig nær Maastricht, og blev sat i verden som en DAF fabrik og blev senere en Volvo fabrik, da svenskerne købte bildivisionen af DAF i midten af 1970erne. I 1991 blev der indgået samarbejde mellem Mitsubishi, Volvo og den hollandske regering. Her blev S40, V40 og Mitsubishi Carisma produceret fra midten af 1990erne.

Læs også:  Kom hurtigt på hjulene igen med et kompetent pladeværksted

Mitsubishi overtog det fulde ejerskab af fabrikken i 2001 og Volvo trak sig ud i 2004. Senest er den Mitsubishi Colt-baserede Smart ForFour bygget for Mercedes på fabrikken.