1. Home
  2. Bilmærker
  3. Aston Martin
  4. Mød Aston Martin GT8
0

Mød Aston Martin GT8

0
0

Aston Martin har netop offentliggjort en ganske speciel model, der kun vil blive produceret 150 eksemplarer af. Navnet er Aston Martin Vantage GT8.

Den specielle bil er en letvægter ift. de andre Vantage-modeller, mens den samtidig byder på ekstrem aerodynamik og en hel del carbon.

aston-martin-vantage-gt8-official-14

Vantage GT8 minder en hel del om Vantage GTE racerbilen, hvorfor de også er afbilledet sammen her i artiklen. Det er dog heller ikke helt tilfældigt, at den nye Vantage GT8 har fået så fint selskab, da den faktisk er den letteste og mest potente ottecylindrede Vantage til dato!

aston-martin-vantage-gt8-official-13

Det er ikke kun designet som fortæller GT8’eren er en rigtig racerbil, for selve chassiset er også optimeret til banekørsel. Aston Martin har desuden hevet 446 hestekræfter ud af den 4,7 liters V8 motor, hvilket er omkring 10 hk mere end i V8 Vantage S. Afhængig af smag kan man desuden vælge iblandt både en sekstrins manuel eller en syvtrins Sportshift II automatgearkasse.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

aston-martin-vantage-gt8-official-11

Aston Martin har formået at barbere omkring 100 kilo af vægten. Dette er gjort vha. et carbon fiber tag, polycarbonat bagrude og sideruder samt et udstødningssystem i titanium. Indvendigt er der også masser af carbon-lister, ligesom sportssæderne også fra standard er carbon fiber sæder, hvor man manuelt skal indstille dem. Faktisk er det den letteste Vantage til dato!

aston-martin-vantage-gt8-official-10

Om end meget af komforten er hevet ud af ”racerbilen”, så har Aston Martin valgt, at den skulle beholde et anlæg på 160W, det nyeste Ami III infotainmentsystem samt aircondition.

De første eksemplarer bliver leveret i fjerde kvartal af 2012, og prisen i England starter ved 1.540.000 kr.

Se flere billeder under videoen.

aston-martin-vantage-gt8-official-12

aston-martin-vantage-gt8-official-9

aston-martin-vantage-gt8-official-7

aston-martin-vantage-gt8-official-6aston-martin-vantage-gt8-official-5

aston-martin-vantage-gt8-official-3

aston-martin-vantage-gt8-official-2

aston-martin-vantage-gt8-official-1