1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nu kommer den mest brændstoføkonomiske Jaguar nogensinde
0

Nu kommer den mest brændstoføkonomiske Jaguar nogensinde

Nu kommer den mest brændstoføkonomiske Jaguar nogensinde
0
0

Den nye Jaguar XE bliver præsenteret d.8 september i London, men inden lanceringen offentliggør Jaguar så småt for teknikken bag.

I dag har Jaguar meldt ud, at XE’eren vil være bygget på Jaguars modulopbyggede arkitektur, anvende en aluminiumsbaseret monocoque, der faktisk udgør 75 procent af strukturen aluminium.
Ved hjælp af den lave vægt bliver det en ”drivers car” i sin klasse fortæller Jaguar. Selve letvægtskonstruktionen er dog også et centralt element ved bilen, og det hjælper ligeledes til, at brændstoføkonomien bliver op mod 31 km/l og en CO2-emission på under 100 g/km! Dermed bliver det den mest brændstoføkonomiske Jaguar nogensinde.

“Jaguar XE’s karrosseri består af mere end 75 % aluminium, hvilket er langt mere end nogen anden bil i klassen. Det giver en karrosseristruktur med uovertruffen lav vægt: Den er let, men samtidig utroligt stærk og med høj vridningsstivhed. Vi har sikret, at vores aluminiumsbaserede karrosseristruktur overgår alle globale sikkerhedsstandarder uden at gå på kompromis med bilens design eller raffinement.”
Dr. Mark White, Jaguars Chief Technical Specialist

Et aluminiumsbaseret karrosseri giver også en fremragende vridningsstivhed, og det hjælper på køreegenskaberne – ligesom den lave vægt. Jaguar fortæller XE’eren vil benytte avancerede affjedringssystemer, der giver enestående komfort og uovertrufne køreegenskaber og styring.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Jaguar XE er også den første bil i verden, der gør brug af et nyt højstyrkealuminium ved navn RC 5754, som er udviklet specifikt til XE. Denne nye legering har et højt indhold af genanvendt materiale og er et vigtigt bidrag til Jaguars mål om at anvende 75 % genanvendt materiale inden 2020.

XE er designet og udviklet i Storbritannien, og den bliver den første Jaguar, der fremstilles på et nyt produktionsanlæg ved virksomhedens fabrik i Solihull i West Midlands i Storbritannien.

tags: