1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Astra får LED forlygter
0

Ny Astra får LED forlygter

Ny Astra får LED forlygter
0
0

Næste år lancerer Opel sin nye Astra, hvor et af hovedpunkterne bliver LED forlygter, der giver bedre lys end Xenon!

Den nye Astra vil blive vist ved biludstillingen i Frankfurt til september, og den nye LED lygteteknologi er en af tingene ved den nye Astra, som Opel er specielt stolte over. LED forlygter har bl.a. en længere holdbarhed og bedre lys end de velkendte bi-xenon forlygter, og derfor skal der laves om på, at LED-lygter oftest kun bruges som kørelys om dagen. Astra bliver derfor en af de første biler i sin klasse med mulighed for nattelys på både nær- og fjernlyset som LED – SEAT Leon er en anden.

LED-forlygterne består af 16 LED elementer – otte i hver side af bilen. Et matrix LED system sørger for lygterne automatisk tilpasser lysets længde og styrke til trafikken. Lygterne får løbende informationer fra et kamera øverst i forruden af bilen, så de enkelte LED elementer i lygterne enkeltvis slukker og tænder igen afhængig af modkørende trafik. I praksis betyder det, at man udenfor byen altid kører med langt lys. Kameraet holder øje med, hvor tæt de modkørende er på bilen, så de forskellige LED elementer kan slukkes efterhånden, som den modkørende kommer tættere på. De enkelte LED elementer tænder igen, så snart den modkørende ikke kan blændes længere. Bag rattet af den nye Astra vil føreren opleve det som om, der er langt lys på bilen hele tiden, også når modkørende nærmer sig. Lygterne slukker og tænder løbende de enkelte LED elementer, så de modkørende på intet tidspunkt blændes af det lange lys.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Bedre trafiksikkerhed

Det tekniske universitet i Darmstadt har undersøgt betydningen af LED lygter for trafiksikkerheden, og deres undersøgelser viser, at ved 80 km/t vil føreren af bilen se ting langs vejen 30 – 40 meter tidligere end med konventionelle forlygter og xenon lygter med lav lysindstilling. Det giver 1,5 sekunder mere tid at reagere i for eksempel hvis et dyr skal til at krydse vejen eller en cyklist kører langs vejen

tags: