1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Ny Audi SQ5 TDI plus yder 340 hk!
6

Ny Audi SQ5 TDI plus yder 340 hk!

Ny Audi SQ5 TDI plus yder 340 hk!
0
6

Audi har valgt at yde udvalget af S-modeller, således man til oktober vil kunne vælge en SQ5 TDI plus, der ift. den almindelige SQ5 TDI byder på højere ydelse og mere køreglæde.

Den almindelige SQ5 TDI med quattro firehjulstræk har i forvejen sportsvognspræstationer, hvis man kigger på accelerationstiden, der blot lyder på 5,2 sekunder. Ydelsen er 313 heste fra den 3-liters sekscylindrede twin-turbodiesel, og på trods af den enorme ydelse, så klarer den på papiret 15,2 km/l. Plus-versionen har dog fået 27 hk og 50 Nm yderligere, således den samlede ydelse er 340 hk og 700 Nm, hvilket får den fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder – 0,1 sekund hurtigere og brændstofforbruget er det samme.

Plus-udgaven skal dog ikke vælges pga. de ekstra hestekræfter og accelerations, medmindre man ikke kan tåle, ikke at have den hurtigste SUV på vejen. Plus-modellen skal bl.a. vælges pga. sportsdifferentialet på bagakslen – det er faktisk første gang vi ser dette i Q5-familien.

Yderligere ser plus-modellen ekstra attraktiv ud pga. den standardmonterede højglanspakke i sort og 21” støbte aluminiumsfælge i sort højglas. Indvendigt er der nu et forskydeligt bagsæde(der kan forøge bagagerummets kapacitet), armlænene er betrukket i læder og sæderne i lædertypen Feinnappa med diamantformede syninger i sølvfarve.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Specialudgave – Audi exclusive selection arablå

En helt specielt udstyrspakke kaldet ”Audi exclusive selection arablå” er også sammensat, men kun i 100 eksemplarer – det er modellen vi har billeder af her i artiklen. Karrosseriet er lakeret i den specielle arablå krystaleffekt og indvendigt finder man sportssæder i sort læder i det lækre Feinnappa-læder med arablå kontrastsyninger. Faktisk går de blå kontrastsyninger også igen på rattet, gearvælgermanchetten og måtterne. Derudover er der dekorindlæg af aluminium/sort Beaufort-træ, som afrunder det eksklusive indtryk.

Vi kender ikke prisen endnu, men vil man have en almindelig SQ5 TDI koster den cirka 1.040.000 kr.