1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny “baby”-Jaguar
0

Ny “baby”-Jaguar

Ny “baby”-Jaguar
0
0

Den nye Jaguar XE redefinerer sportssedanen iflg. Jaguar selv, hvilket er store ord, men det er også en vigtig bil for Jaguar!

XE’eren er dog også den eneste bil i sin klasse, der gør brug af et 75 % aluminiumsbaseret monocoque-konstruktion. Konstruktionen er let men alligevel meget robust, hvilket sammen med de dobbelte wishbone-forhjulsophæng og bagakslen med Integral Link giver XE’eren en innovative og toneangivende køredynamik fortæller engelske Jaguar.

XE’eren er også den første model, der er udviklet med Jaguar Land Rovers nye modulopbyggede arkitektur.

Grundet den lette konstruktion kan brændstoføkonomien også nå imponerende 26,31 km/l med en CO2-udledning på lige under 100 g/km – dermed er det den mest brændstoføkonomiske Jaguar nogensinde. Motoren er en 163 hestes diesel med 380 Nm koblet til en sekstrins manuel gearkasse. Man kan også vælge en vægtoptimeret version af den ottetrins ZF-gearkasse, der også bliver brugt i XJ og XF. Samlet set er gearkassen blevet 10 kilo lettere.
Vælger man den sjovere XE S kører man dog kortere på literen, men accelerationen fra 0-100 km/t reduceres til blot 5,1 sekunder. Motoren er den 3-liters V6 kompressorbenziner fra sportsvognen F-Type med 340 hestekræfter og 450 Nm – topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Af andre motorvarianter kan nævnes en 180 hestes diesel, 200 hestes benziner og 240 hestes benziner.

”XE’s kørsel lever fuldt ud op til bilens forførende udseende, og dette bakkes op af topmoderne løsninger inden for effektivitet – fra aerodynamikken til den avancerede serie af Ingenium-motorer. ”
Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar XE

Kabinen byder på både komfort og plads. Vælger du en af de dyrere udstyrsvarianter vil man finde udsøgte materialer. Det nye innovative 8-tommers berøringsfølsomme touchsystem er også integreret. Systemet er hurtigt og intuitivt iflg. Jaguar selv, hvilket betyder vi fremadrettet vil slippe for det gamle langsomme system.
Head-Up-Display er også en mulighed, og det vises med skarp farvegrafik og høj kontrast fra et modul, der er mindre og næsten en tredjedel lettere end eksisterende systemer – det betyder grafikken kan aflæses i direkte sollys.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

XE’eren kommer i tre udstyrsvarianter:

Pure:
Indgangstigningsmodellen med stofsæder af høj kvalitet, Gloss Black dørlister og ”Riva Hoop”-signaturen, der løber i en bue omkring instrumentpanelet.

R-Sport:
Sæderne er betrukket med Taurus-læder og helt unikke indlæg i et teknisk netstof. ‘Riva Hoop’ og dørlister er i ætset aluminium, mens R-Sport-mærket ses på både indstigningslisterne og sportsrattet. Eksteriøret er blevet forbedret med en diskret bagspoiler, elegant forkromede sideaftræk og sportsaffjedring, der giver endnu bedre køreegenskaber.

S:
Interiøret i den mest præstationsorienterede XE-model er racerinspireret. Sæderne i Taurus-læder har ruskindspaneler, og S-logoet ses på både indstigningslisterne og
sportsrattet. Dørlisterne og ’Riva Hoop’ er udført i Dark Hex-aluminium, mens midterkonsollen er i Gloss Black. De større luftindtag i forkofangeren giver et vink om de vilde præstationer, V6-motoren med kompressor yder. Ekstra brede sidelister, bagspoiler, bageste skærmkant i Gloss Black, røde bremsekalibre og 20″ støbte ’Propeller’- aluminiumsfælge fuldender pakken.
Prestige:
Taurus-læderindtrækket med kontrastsyninger skaber en moderne og meget luksuøs kabine komplet med fosforblå kabinebelysning. Perforerede indlæg i sæderne med aircondition (ekstraudstyr) samt ’Riva Hoop’ og dørlister i børstet aluminium.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Portfolio:
Portfolio er den mest luksuøse XE-model og fås med Premium Windsor-læder med sildebensperforeringer i mange forskellige farvemuligheder. Beklædningen på det skræddersyede instrumentpanel er delt i en øvre og nedre del med to farver og indfarvet Twin Needle-syning. Overfladen på aluminiumslisterne er mønstret.

tags: