1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Cayenne topmodel
0

Ny Cayenne topmodel

Ny Cayenne topmodel
0
0

Porsches nye SUV tilbyder 42 hestekræfter mere end den allerede potente 500hk stærke Cayenne Turbo.

Porsche har hævet ydelsen på deres anden generation af Cayenne, med introduktionen af en ny, potent Turbo S model der hævdes at kunne klare 0-100km/t tiden på kun 4.5 sekunder mod en topfart på 281km/t.

Bilen vil være i landet til februar næste år, og den nye topmodel i Cayenne modelprogrammet anvender en let modificeret udgave af den ‘regulære’ Turbos trykladede 4.8-liters V8 motor – den samme enhed som også anvendes i Panamera Turbo S.

Ændringerne omfatter en ny indsugningsmanifold, yderligere turbotryk samt en ændret motorstyring.

Ydelsen stiger 42 hestekræfter over den regulære Porsche Cayenne Turbo til I alt 542hk, hvilket gør den nye Turbo S til den hidtil mest kraftfulde Cayenne indtil videre.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

719 newtonmeter i alt

Momentet er endvidere hævet med 48Nm til i alt 719Nm.
Flere kræfter betyder bedre ydelse, og den nye model klarer 0-100km/t 0.2 sekunder hurtigere samt 5km/t på toppen, uden nogen umiddelbar nedgang i brændstoføkonomi eller CO2-udledning.

Den firehjulstrukne Cayenne Turbo S anvender samme affjedringssetup som Cayenne Turbo, med luftaffjedring og Porsches aktive dæmpningsjustering, med et elektronisk kontrolleret spærredifferentiale.

En serie af subtile ændringer til det store ydre, indbefatter en behandling i sort pianolak for forlygtehusene og spejlskallerne, såvel som 21-tommers fælge, der skal signalere de yderligere kræfter der gemmer sig under kølerhjelmen.
Kabinen får et frisk pust med gode mængder kulfiber såvel som læder.