1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny lille Opel-model ser dagens lys
0

Ny lille Opel-model ser dagens lys

Ny lille Opel-model ser dagens lys
0
0

Sommeren 2015 lancerer Opel minbilen Karl, der forventes at kunne sælges i Danmark til under 100.000 kr.

Den er allerede døbt Karl, og nu kan vi for første gang vise, hvordan den nye minibil ser ud. Karl lanceres i foråret 2015 i det meste af Europa, og Danmark bliver et af de første lande, hvor Karl kommer til salg.

Med Karl får Opel for første gang en billig minibil i A-segmentet, der i de senere år har stået for en tredjedel af bilsalget i Danmark. Med en forventet startpris på under 100.000 kr. regner Opel Danmark da også med, at Karl vil blande sig i kampen om de bilkøbere, der leder efter en billig løsning på deres transportbehov.

Karl får en nyudviklet tre cylindret motor på 1,0 liter. Det er samme motortype, der allerede findes til ADAM og den nye Corsa – dog uden turbo og med en ydelse på 75 hk.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Karl måler 3,68 meter og har dermed næsten samme længde som ADAM, og den er 34 centimeter kortere end den nye Corsa. Designet er tro mod den nye Opel designlinje, som kendes fra ADAM og den nye Corsa med et lodretstående luftindtag og et markant Opel logo i midten af grillen. Langs siden på dørene har Karl Opels signaturlinje formet som en segl og to markante profiler omkring hvert dørgreb.

Sikkerhedsudstyret på Karl omfatter ud over gængse ting som ABS og ESC også Hill Start Assist, der forhindrer bilen i at rulle tilbage ved start op ad bakker. Og så er det muligt at tilkøbe Lane Departure Warning, hvor føreren advares ved utilsigtet skift af vognbane, lygter der oplyser vejbanen til højre eller venstre for bilen, når blinklyset aktiveres, og fartpilot med fartbegrænser. Opvarmet rat og soltag er eksempler på komfortdetaljer, der også findes til Karl. Opels prisvindende Intellilink system kan også leveres til Karl i form af en skærm, hvor det er muligt at vise for eksempel navigation fra ens Apple eller Android smartphone.

tags: