1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Renault Clio som SUV
0

Ny Renault Clio som SUV

Ny Renault Clio som SUV
0
0

Ved Geneve Motor Show i 2011 viste Renault SUV-konceptet Captur, men nu bliver der gjort noget ved sagen.

Den nye kompakte Renault Clio baserede SUV vil gå i produktion fra næste år, men der er endnu ikke officielle billeder eller et endeligt navn.

Renault bruger B platformen som de har udarbejdet i samarbejde med Nissan, og som bruges i den nye Clio, Nissan Micra og Juke. Dermed forventes de fleste af dimensionerne også at være ens Juke, hvilket er omkring 4,1 meter i længden. En anden konkurrent Clio SUV vil skulle kæmpe i mod er den nye Opel Mokka.

På billedet er meget af fronten fra den nye Clio brugt i SUV-modellen, og ved Paris Motor Show hvor den nye Clio blev offentliggjort udtalte Renaults designchef, Laurens van den Acker, flg:

“It’s ironic for me that, with Dacia, we made a fantastic crossover,” he said. “So it’s not for a lack of capability or knowledge that Renault doesn’t have one.”

Motorudvalget forventes at afspejle det man finder i den nye Clio, hvilket bl.a. indebærer en 1.2 liters turboladet benziner med 89 hk, trecylindret 0,9 med 90 hk samt endnu mere nøjsomme 1.5 diesel som klarer op til 31,3 km/l..

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Det forventes ikke Clio SUV’en vil blive tilbudt med firehjulstræk, da priserne skal holdes nede ved kun at tilbyde forhjulstræk. Der forventes dog senere en mere speciel version vil være udstyret med den 200 hestes 1.6 liters turbomotor vi kender fra den nye Clio R.S..