1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Renault Talisman som stationcar
3

Ny Renault Talisman som stationcar

Ny Renault Talisman som stationcar
0
3

Renault nye store firmabil, Talisman, blev offentliggjort i form af en sedanmodel tilbage i starten af juli, men nu er stationcarmodellen offentliggjort, og det er dén, som forventes at skulle sælge bedst.

Talisman befinder sig i D-segmentet, og i dette segmentet står stationcarmodellerne for 54 % af salget, mens vi i Danmark er specielt glade for stationcars.

Renault Talisman Sport Tourer har samme mål som sedanmodellen, hvilket betyder den er 4,86 meter lang, 1,46 meter høj og har en akselafstand på 2,81 meter. I bagagerummet finder man 572 liter, og hvis man ligger bagsæderne ned er der hele 1.700 liter at gøre godt med.

Foruden den store Renault har masser af bagagerumsplads, så er afstanden mellem fører og sidemand også den største i sin klasse, mens der bagved er 262mm plads mellem knæ og forstole. Dermed bør der være plads nok på alle rækker til, at man sagtens kan tage på bilferie.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Mere end bare praktisk

D-segmentet sætter også store krav til luksuriøsiteten i bilen, og her byder Renault på en 8,7” skærm med anden generation af R-Link infotainmentsystemet. Via systemet kan man i nogle udgaver af Talisman kontrollere bilens elektronisk styrede støddæmpere, justere lyden fra Bose-anlægget, holde øje med 3D navigationen samt klare multimedieadgangen og Bluetooth-opsætningen.

Renault Multi-Sense systemet gør man kan styre alt teknologien, og det inkluderer bl.a. 4Control chassiet Talisman også brug af. Dette system kender vi fra hhv. den ældre Laguna Coupé GT samt den spritnye Espace. Kort fortalt er det 4 hjulsstyring. Multi Sense styrer dog også de elektroniske støddæmpere, motorlyden, belysningen i kabinen og de fire forprogrammerede køreprogrammer Eco, Komfort, Neutral og Sport.

Sikkerhedsmæssigt byder Talisman på det avancerede ADAS, der står for Advanced Driving Assistance System. Herudover er også adaptiv fartpilot, active emergency braking, lane departure warning, automatisk parkering og diverse andre ting.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Fem motorer at vælge iblandt

Motorudvalget i Sport Tourer- og sedanudgaven er ens. Således er der fem motorer, hvoraf to er benzin- og tre dieselmotoriseret.

På benzinsiden er der en 1.6 liters med enten 150 eller 200 hk. Begge disse motorer fås med EDC dobbeltkoblingsgearkassen. Dieselmotorerne yder 110, 130 eller 160 hk, og de to sidstnævnte fås også med EDC-gearkassen.

Lanceringen af Renault Talisman i både sedan og stationcarmodel sker i foråret 2016, men der endnu ingen oplysninger om priser.