1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny sporty og sparsommelig VW Golf GTD
0

Ny sporty og sparsommelig VW Golf GTD

Ny sporty og sparsommelig VW Golf GTD
0
0

Tilbage i 1982 viste Volkswagen deres første GTD, hvor de ville vise en GTI-bil godt kunne have dieselmotor frem for en mindre økonomisk benziner.

Den nye syvende generation af Golf får den hidtil stærkeste GTD, hvor den 2,0 TDI-turbodiesel yder 184 hk og 380 Nm fra 1.750-3.250 omdr/min! Dermed er der både massere af kræfter til de lange ture, mens accelerationen fra 0-100 km/t er klaret på 7,5 sekunder. Topfarten er 230 km/t.

Den blandede brændstoføkonomi er angivet til 23,8 km/l mens CO2-udledningen er 119 g/km med den sekstrins manuelle gearkasse, hvilket bliver reduceret til 21,3 km/l ved valg af DSG-gearkassen med seks trin.

Ift. den tidligere generation er alle specifikationerne forbedret, da den før kørte 18,9 km/l, havde en topfart på 222 km/t og klarede 8,1 sekunder med en 170 hestes og 350 newtonmeter stærke dieselmotor.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Sådan kender du Golf GTD

Du kan genkende den nye VW Golf GTD på en frontkofanger i samme design som GTI-versionen samt en kølergrill med et lille forkromet GTD-emblem. Bagfra vil du lægge mærke til LED-baglygter, et forkromet dobbelt udstødningsrør, en diffusor integreret i bagkofanger og en stor tagspoiler som runder det dynamiske ydre af.

Fra standard er GTD-modellen udstyret med sportsundervogn og elektronisk XDS-differentiale, mens man også finder et progressivt styretøj, hvor udvekslingen er blevet mere aggressiv og mere direkte ved højere hastigheder i sving.

I kabinen finder man dybe sportssæder med det klassiske ternede mønster, et tykt læderbeklædt sportsrat, pedaler og fodhviler i stål, GTDI-lister og instrumentering samt loftsbeklædning i sort.

Af andet standardustyr i kabinen kan nævnes Climatronic, parkeringssensorer, Lys- og syn-pakken, vinterpakke, fartpilot og radioen ”Composition Media”.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Den nye Volkswagen Golf GTD vil kunne opleves hos din lokale VW-forhandler i løbet af juni måned og kan bestilles i sort, ”Tornadorød” eller ”Pure White”.