1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny teknologi genkender føreren via smartphone!
0

Ny teknologi genkender føreren via smartphone!

Ny teknologi genkender føreren via smartphone!
0
0

Jaguar Land Rover er klar med en ny smart teknologi. Teknologien vil i hvert fald gøre det endnu mere komfortabelt at eje en bil produceret af den traditionsrige luksusfabrikant.

Den nye teknologi er navngivet Smart Assistant, og vil kunne genkende føreren via eksempelvis telefonen. Dermed kan bilen allerede have tilpasset rat, sæde, spejle og kabinens temperatur inden du har åbnet døren! Systemet kan også sende en sms inden man går ud til bilen, hvor den minder en om de forskellige ting som står i kalenderen.
En anden smart detalje er, at systemet kan genkende de faste medpassagerer, og dermed bliver deres individuelle indstillinger også gjort klar – alt fra klimaanlægget til det indbyggede infotainmentsystem. Selv den adaptive fartpilot tilpasses kørestilen, hvis man f. eks accelerer meget hårdt.

”Vi har ønsket at løfte det hele til et højere niveau, og vores nye læringsalgoritme, der gør teknologien ekstremt lærenem, betyder, at den information bilen henter fra blandt andet din kalender, smartphone og dine rutiner vil give en helt igennem personaliseret køreoplevelse og sætte nye standarder for køreglæden, ” siger Wolfgang Epple, direktør for udvikling og teknologi hos Jaguar Land Rover.

Med den nye teknologi vil fremtidens Jaguar og Land Rover også kunne foretage et bestemt opkald, hvis det er en del af den daglige rutine, så du ikke selv skal sidde og scrolle igennem kontaktlisten. Og er du ved at komme for sent til en aftale, vil den lærenemme teknologi også tilbyde at sende den nødvendige mail eller foretage det påkrævede opkald.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Udover Smart Assistent-teknologien præsenterer Jaguar Land Rover også en ny serie af kompakte, mere miljøvenlige og turbo-letvægtsmotorer, der alle er designet, udviklet og bygget in-house hos Jaguar Land Rover i England.

Motorerne er udviklet til både diesel og benzin og med en reduceret vægt på op imod 80 kg sammenlignet med de nuværende motorer, kan man forvente markant mindre friktion og endnu bedre ydeevne. Samtidig gør et nyt todelt kølesystem det muligt at opvarme både motoren og kabinen hurtigere og kombineret med en elektronisk stempelkøling vil det nedbringe bilernes samlede CO2-udslip væsentligt.

Den nye motorserie har fået navnet Ingenium, som på latin betyder motor. Ingenium motorserien vil være at finde i alle fremtidige modeller fra Jaguar og Land Rover. Den næste model som får markedsdebut til sommer er den nye Jaguar XE.