1. Home
  2. Baggrund
  3. Ny top-oktan til biler er som energidrik til en teenager

Ny top-oktan til biler er som energidrik til en teenager

Ny top-oktan til biler er som energidrik til en teenager
0
0

Høj oktan giver din turbo mere power

Siden juni har det været muligt at tanke med oktantal 100 i Danmark – OK kom først og nu følger Shell også efter

Det er efterhånden mange år siden, at danskerne har kunnet købe benzin med oktantal 100. I stedet for har tallene heddet 92, 95 og i nogle tilfælde 98. Men hvorfor er det så vigtigt med oktantallet? Jo, på moderne motorer kan oktantallet have betydning for motorens effekt. Det er især biler med højtydende turbomotorer, der kan have en gavnlig effekt af et højere oktantal. Det høje oktantal hjælper motorstyringssystemet med at operere motoren så optimalt som muligt med med maksimal kompression af benzin-og luftblandingen. Selv om det er har en større effekt for nyere turbomotorer, vil der aldrig være problemer i at anvende en benzin med højere oktantal, end det bilfabrikanterne foreskriver.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Ok har tilbudt oktan 100 siden juni i et testforsøg i 41 tankstationer siden juni, men planen er, at det skal udrulles til 100 stationer hele landet.

Kommer til hele landet

Hos Shell er en udrulning også i gang, og de ser frem til at tilbyde den nye oktan til sine kunder:
»I de fleste biler hjælper et højt oktantal med at give mere optimal motorydelse ved at tillade en højere kompression af benzin- og luftblandingen. Skifter du fra 95 oktan til højoktan, får du som hovedregel lidt bedre ydelse og et højere drejningsmoment. Derfor hører vi også fra mange kunder, at de oplever en bedre speederrespons og mere motorkraft med benzinen. Andre fortæller, at de kører længere på literen med Shell V-Power«, siger han.

Læs også:  Audi SQ7 opgraderes på design og teknologi

Leveringen af 100 oktan til Shell stationerne begynder i slutningen af august til tankstationer, som i forvejen har Shell V-Power benzin.

De 41 OK-stationer, der har oktan 100 ligger primært i København og Nordsjælland.