1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny turbomotor til Mercedes C-klasse
0

Ny turbomotor til Mercedes C-klasse

Ny turbomotor til Mercedes C-klasse
0
0

Mercedes’ mindste sedan får en højteknologisk, down-sizet benzinmotor, der har økonomi som en dieselmotor.

Mercedes vil lancere en fornyet C-klasse med en super-økonomisk 1.6-liters benzinmotor senere på sommeren, ifølge kilder i virksomheden.

Den nye firecylindrede turboladede motor, med navnet M274, er den langsliggende udgave af M270 motoren, der også får debut i den nye A-klasse.

Motoren, som anvender Mercedes’ nye Camtronic to-trins variable ventilstyring, forventes at være tilgængelig i to forskellige udgaver, med same 1595cc kapacitet.

Tallene for C-klassen er endnu ikke blevet offentliggjort, men i A-klassen fås den nye motor med henholdvis 123hk og 155hk, der udleder henholdvis 128g/km og 129/gkm Co2.

Der er også en 1991cc udgave af motoren, som yder 210hk og 143g/km. Forureningstallene er så lave, at de møder de nye strengere Euro 6 krav fra 2015.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Moment som en dieselmotor

Fabrikanten siger at motoren anvender tre primære Mercedes BlueDirect teknologier, sammen med Camtronic: piezo indsprøjtningsdyser, multi-gnist tænding og et turboladnings-system, der anvender særlig teknologi for at reducere turbotøven til et absolut minimum.

Motoren har også balanceaksler, variabel vand- samt oliepumper, dele med lav friktion og automatisk stop-start.

Indsprøjtningssystemet tillader op til fem indsprøjtninger for hvert takt, og brændstoffet indsprøjtes direkte, og ikke så langt ind i cylinderen.

Multi-gnist tændingssystemet tillader op til fire gnister hvert milisekund, mens Camtronic systemet giver to forskellige knastindstillinger.

Mercedes siger at motoren leverer moment som en dieselmotor, og med et maksimalt moment på 240Nm tilgængeligt ved kun 1250 omdr./min.